19. Crossfire

Titel in originele taal: Crossfire
ISBN-nummer: 978-9031-43335-3
Eerste druk: November 2014
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Philippe Francq
Scenarist: Jean Van Hamme

Bij het verschijnen van dit album in 2014 was het thema van "Crossfire" brandend actueel. In de schaduw van de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders, de zogenaamde "Big Board" is een groep Islamitische Salafisten erop uit om een aanslag te plegen op het hotel waarin de vergadering zal doorgaan. Imam Abdul Ahmad heeft hiervoor de beeldschone Saïdee gerecruteerd. Het idee is dat zij Largo moet verleiden om zo toegang te krijgen tot de etages waar de directieleden samen zitten.
In deze kringen kan niemand elkaar vertrouwen. Zo wordt de Imam gechanteerd door een rus die eveneens contacten heeft met de cIA. De Rus wil de W-Groep een enorme klap toebrengen door de volledige directie uit de weg te ruimen en de aanslag te laten opeisen door de Jihadisten.

Saïdee speelt ook een rol die niet zuiver is. Zij en Largo kennen elkaar al veel langer en Largo is stapel verliefd op de mooie Libanese vrouw. Hij weet echter niet dat de vrouw werkt voor de CIA en een infiltrante is in de beweging van Abdul Ahmad. Als zij haar bevindingen rapporteert hoort ze echter dat de inlichtingendienst de aanslag niet wil verijdelen waardoor ze eveneens van die lastpost, die Winch blijkt te zijn, verlost zijn. Omdat Saïdee dit niet zal laten gebeuren wordt ze door de CIA vastgezet.

Alsof dit alles nog niet genoeg is wordt de groep ook nog eens slachtoffer van industriële spionage. Walter en Suzy Baxter zijn naast vader en dochter ook nog eens meester oplichters die via Juffrouw Pennywinkle en Dwight Cochrane de plannen van de nieuwste brandstofcellen kunnen bemachtigen. Gelukkig kunnen ze door Largo en zijn nieuwe directeur luchtvaart Laurent Draillac worden gevat alvorens ze de plannen kunnen overmaken aan de Chinezen.