8. Realpolitik

Titel in originele taal: Realpolitik
ISBN-nummer: 978-9055-81867-9
Eerste druk: Oktober 2014
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Thomas Legrain
Scenarist: Benec

Terwijl Sisco nog steeds op de vlucht is begint commissaris Dupré door te krijgen dat het hele verhaal dat Sisco ten laste wordt gelegd uren in de wind stinkt. Hij roept de hulp in van de buitenlandse veiligheidsdienst en die bevestigen dat de Indaanse geheime dienst geen gesprekken heeft gevoerd met een telefoonnummer in Frankrijk, laat staan met Sisco. Hij stuurt Paul het veld in om meer informatie te vergaren en om te weten te komen in welk vuil spel Sisco nu weer is terecht gekomen.

Ook Sisco wil weten wat er aan de hand is en denkt de bewijzen te vinden in het kantoor van Duquesne. Met een anoniem telefoontje lokt hij de agent en zijn collega's weg zodat hij ongestoord kan binnendringen in hun kantoor, op zoek naar bewijs. Hij vindt er een e-mail maar de afzender is onbekend. Hij moet weten wie de afzender was maar dan komt Duquesne terug binnen. Hij had door dat ze hem voor de gek hadden gehouden. Sisco zit in de val en kan enkel de agent onder schot houden. Met Duquesne als levend schild kan hij de lift bereiken en via de liftkoker kan hij ontsnappen. Hoewel hij weer wat dichter bij de waarheid komt tast hij nog steeds in het duister. Wie voorziet Duquesne van al deze valse informatie en waarom gaat die zo makkelijk mee in het verhaal?

Sisco heeft maar één keus. Hij moet Duquesne in het oog houden want hij is de sleutel in dit verhaal. Hij vraagt Paul om samen met hem de woning van Duquesne in het oog te houden. Die avond zien ze iemand naar binnen gaan. Dit zou wel eens de tipgever kunnen zijn. Met een kleine drone kunnen ze via het raam naar binnen kijken en daar zien ze een een mooie vrouw in lingerie. De drone stuurt foto's door en zo kan Paul de vrouw identificeren. Het is Deborah Strangler, een attaché van de Israelische ambassade. In een ooghoek ziet de vrouw de lichtjes van de drone in een spiegel en aarzelt niet. Ze pakt een pistool, schiet de drone uit de lucht, grijpt haar kleren en gaat er snel van door. Duquesne blijft perplex achter en begrijpt er niets van. Sisco en Paul zetten de achtervolging in op de vrouw maar de vrouw kan ontsnappen. Ze weten echter waar ze woont en Sisco gaat er naar toe terwijl Paul hun baas waarschuwt. Dupré beseft dat het hele verhaal stinkt naar de Mossad en roept het interventieteam samen om Sisco een handje te helpen. Duquesne doet hetzelfde maar hij wil Sisco arresteren.

Als Sisco in het huis van de vrouw aankomt is ze al verdwenen maar enkele agenten van de Mossad zijn bezig om het appartement schoon te vegen. Als ze Sisco zien openen ze meteen het vuur. Sisco duikt weg maar ziet dat hij langs de andere kant af te rekenen krijgt met het team van Dusquesne die hem nog altijd niet wil geloven. Tot de Mossad ook hen onder vuur neemt. Om hun aftocht te dekken gooien ze een brandbom door de kamer waardoor ze kunnen ontsnappen en wegrijden op de motorfietsen die beneden klaar stonden. Dupré, net zoals Sisco kunnen enkel toekijken als ze wegrijden. Gelukkig kan Dupré zijn collega overtuigen dat hij al die tijd de verkeerde achterna zat en zich liet bespelen door de Mossad die ondertussen volgens Paul gevlucht zijn naar Cyprus. Hoewel Sisco in de hele zaak niets te maken had vindt de president toch dat de agent verbrand werd en vraagt om zijn ontslag. Dupré kan niet anders dan zijn beste agent op non-actief te zetten maar niet vooraleer hij Sisco vertelt waar de agenten van de Mossad zich nu exact bevinden zodat hij zijn goede naam kan wreken door ze één voor één discreet uit te schakelen.