Robbedoes

De kleine Robbe is een typische Vlaamse bengel. Hij leeft maar voor één enkel doel en dat is kattekwaad. Samen met zijn vrienden pleegt hij de meest dolle fratsen en haalt hij geregeld de toorn van de pastoor op zijn hals. School is niet voor hem, het avontuur des te meer.

 
Vermieljoen

Sinds ze betrapt werden toen we door het sleutelgat keken waar de meisjes zich omkleden, is hij de boezemvriend van de kleine Robbe. Ze zullen nooit uit elkaar gaan, tenzij hij Robbes verloofde zou proberen af te pakken. Maar dat zal hij nooit doen.

 
Suzanne

Suzanne is de verloofde van Robbe, altans dat hoopt hij...Ze heeft een vreemd karakter en doet soms gekke dingen. Ze is de dochter van de banketbakker. Voorlopig is alles nog koek en ei tussen haar en Robbe.

 
Nico Ponchbol

Iedereen in de klas noemt hem Oliebol. Hij is na Vermieljoen de tweede beste vriend van Robbe. Hij eet te veel! Veel te veel! Hij beweert dat het komt door zijn hormonen, maar daar heeft Robbe zijn twijfels over.

 
Cassius

Hij heet eigenlijk Cyprien Futu. Zijn vader werkt op school als kok, en zijn oom jaagt op geroosterde rupsen in Wagadoegoe... Cyprien zou later een goede bokser kunnen worden, maar hij denkt zelf aan een carrière als indiaan, of tovenaar... om de perfect in een reuzenslak te kunnen veranderen.

 
Masseur

Masseur is de knul met de uitgelopen kop, die altijd staat te slapen. Hij lijkt net terug van Mars, en als je hem ziet, zou je wel eens kunnen denken dat de douane zijn hersens in beslag hebben genomen...en dat ze die daarna zoek hebben gemaakt.

 
Grootvader

Opa heeft in de loopgraven gevochten, rookt pijp maar inhaleert niet. Hij noemt zichzelf de snelste ouwe sok in rolstoelraces. Heeft een kunstgebit en neemt geregeld voetbaden met zeewier. Hij is helemaal van lotje getikt, maar er is geen enkele volwassene waar Robbe zo dol op is.

 
Meester Peuk

Meester Peuk is de turnleraar. Zijn devies is: "Een intelligente sportman levert geen overbodige inspanningen". Hij rookt en hij drinkt...en drinkt en rookt. En al zijn gewrichten kraken.

 
Vader Angelusse

Vader Angelusse waakt over de zieltjes die rond de kerk wonen en ligt op de loer als Robbe en Suzanne gaan wandelen. Af en toe praat hij met "Hem" en hij heeft "Boven" al een plaatsje voor zichzelf gereserveerd. Met zulke dingen spot je niet!