Piet Pienter

Piet Pienter is een intelligente, rustige, doordachte maar krachtdadige kerel. Als de impulsieve Bert Bibber of Susan hem weer meeslepen in een nieuw avontuur is hij het dikwijls die met zijn stevige vuisten en goed speurwerk de boeven moet ontmaskeren. Piet Pienter zullen we ook altijd associëren met de legendarische Ford Taunus 12M en later 17M.

 
Bert Bibber

Bert Bibber is een man van aktie, onvervaard, impulsief, naïef, edelmoedig, smoorverliefd op Susan en dus stikjaloers op zijn liefdesconcurrent, de vlotte reporter Theo Flitser.
Bert droomt ervan miljonair te worden, maar hij is in de ene job al minder succesvol dan in de andere. Enkel de misdaad bestrijden lijkt hem goed te liggen. Hij is niet altijd even snugger en zijn loslippigheid brengt hem en zijn vrienden dikwijls in de problemen.

 
Susan

Reeds in het eerste verhaal ontmoeten Piet en Bert de knappe miljonairsdochter Susan. Met haar jacht de Rosemary reist ze de wereld rond om bezoekjes te brengen aan haar vele bezittingen: riante villa's, hacienda's, mijnen, oliebronnen, enz.
Susan is een sexy, pittige en eigenzinnige dame die een stevig partijtje kan vechten als het er op aankomt. Zij is scherpzinnig maar laat zich nogal eens meeslepen door haar impulsief karakter. Bert Bibber en Theo Flitser zijn vurige bewonderaars van deze mooie Amerikaanse.

 
Professor Kumulus

Professor Kumulus is een briljant geleerde die zich in alle rust wil concentreren op zijn uitvindingen. Door toedoen van de loslippige Bert Bibber en de nieuwsgierige Theo Flitser blijven zijn ontdekkingen zelden lang geheim.
Spotgoedkope brandstoffen, hypnosepillen, superwapens, een tijdmachine en toestellen die metaal in goud veranderen hebben natuurlijk het nadelige neveneffect om louche dictators, zakenmensen en wapenhandelaars aan te trekken.

 
Commissaris Knobbel

In haast alle verhalen weten Piet Pienter en Bert Bibber de boeven te klissen. En dat ondanks de tegenwerking van Commissaris Knobbel die het niet zo begrepen heeft op de twee jonge misdaadbestrijders.
Toch slaagt Knobbel erin om door manipulatie van de media met de eer te gaan lopen. Dit tot grote woede van Bert.

 
Professor Warwinkel

Dr. Warwinkel is de excentrieke studievriend van professor Kumulus. Hij doet geniale uitvindingen. Omdat hij echter labiel en drankzuchtig is, staat hij niet stil bij de gevolgen die zijn soms destructieve uitvindingen kunnen hebben. Wanneer deze dan in de verkeerde handen vallen is het kwaad geschied en moeten onze vrienden ingrijpen om erger te voorkomen.
Warwinkels uiterlijk is gebaseerd op Albert Einstein