1. De ontvoering
2. Het raadsel van Porquerolles
3. Rik Ringers in een doolhof
4. De schaduw van Kameleon
5. Valstrik voor Rik Ringers
6. Gangsters op de France
7. Dreiging op het witte scherm
8. Oog in oog met de Slang
9. Alias Rik Ringers
10. De 5 onzichtbaren
11. Spoken in de nacht
12. De gezellen van de Duivel
13. Nachtmerrie voor Rik Ringers
14. Duel met de beul
15. Het monster van Zwartlo
16. Requiem voor een idool
17. Grafschrift voor Rik Ringers
18. Onderzoek in het verleden
19. Het teken van de angst
20. De man die ongeluk bracht
21. Buitenaardse wezens vallen aan
22. Het boze drietal
23. De lijn des doods
24. Het rode spoor
25. De klauwen van de onbekende
26. De vijand door de eeuwen heen
27. Het mes op de keel
28. Hallali voor Rik Ringers
29. Operatie 100 miljard
30. De geest van de alchemist
31. K.O. in 9 rounds
32. De zwarte rechtbank
33. Het schandaal Rik Ringers
34. De nacht der vampiers
35. De zwarte dood
36. De bloedige pijl
37. De vloek van de voodoo
38. Strijd tegen de misdaad
39. Verdwenen in de hel
40. De dodende dubbelganger
41. Het huis van de wraak
42. Dodenlijst
43. De boodschappers van
de dood

44. Rik Ringers tegen Sherlock
45. De Attiladriehoek
46. De getuigen van Satan
47. De duivelse tweeling
48. Het geheim van Agatha
49. De scherprechter uit
het rijk der duisternis

50. De misdaad van het jaar 2000
51. Het beest van de apocalyps
52. De meester-illusionist
53. Dodelijke improvisatie
54. Het masker van de angst
55. Wie is er bang voor Hitchcock?
56. Eén miljoen belastingsvrij
57. Het uur van de ontvoering
58. Zijn jonge jaren
59. De hand des doods
60. Misdaad op internet
61. Aan de galg
62. De stripmoorden
63. De impopulaire heks
64. Het contract van de eeuw
65. Paniek op het web
66. Penthouse Story
67. Het vervloekte getal
68. De misdaadverzamelaar
69. De man van ijs
70. Dodelijke stilte
71. De laatste keizerin
72. De schat van de Marollen
73. Moord in het theater
74. Dodelijke puzzel
75. Code voor het hiernamaals
76. Het laatste duel
77. Hier 77!
78. De jacht op de gouden Griffioen

4. Gesneuveld voor Frankrijk

Titel in originele taal: Tombé pour la France
ISBN-nummer: 978-9064-21478-3
Eerste druk: Februari 2020
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Simon van Liemt
Scenarist: Zidrou

Rik Ringers komt in de problemen wanneer hij niet wil ingaan op de eis van de perscensor om bepaalde artikels niet te publiceren. Hij slaagt erin om de man op de kast te jagen en deze besluit dan ook om Rik vanaf dat moment het leven zuur te maken. Eerst lekt hij het bericht dat Rik de zoon is van de beruchte crimineel "Richard" en dat hij nooit moeite heeft gedaan om zijn vader voor het gerecht te brengen. Dit bericht valt slecht bij de directie van zijn krant die hem dan ook prompt op straat zet. Alsof dat niet genoeg is valt ook nog eens de politie bij hem binnen om hem te beschuldigen van desertie. Als weeskind diende hij zijn militaire dienstplicht niet te voldoen maar nu hij enkele maanden geleden te weten gekomen is dat hij geen weeskind was moest hij zijn administratie in orde brengen. Omdat hij dat niet heeft gedaan wordt hij nu voor de militaire rechtbank gebracht die hem tot 7 jaar dwangarbeid kan veroordelen. De rechtbank is echter van oordeel dat dit overdreven zou zijn en wil Rik vrijspreken op voorwaarde dat hij alsnog zijn dienstplicht vervult.

Rik wordt ingedeeld bij de ontmijningsdienst en laat zich onmiddellijk opmerken bij zijn dienstmakkers. Hij kan niet toekijken hoe soldaat Gorin een andere soldaat van zijn eenheid zit te pesten. Tonaleti is een beetje gezet en dat maakt zijn leven niet makkelijk. Hij wordt door Rik in bescherming genomen en ze worden zowaar vrienden. Op oudejaarsnacht moeten ze beiden wacht lopen. Rik baalt omdat Nadine in een hotelletje tegenover de kazerne op hem zit te wachten. Tonaleti dekt hem terwijl Rik over te muur springt om bij zijn geliefde te zijn. De dikkerd blijft alleen achter met een fles Grappa. De uren verstrijken wanneer Tonaleti opeens een schot hoort. Hij gaat kijken en staat opeens oog in oog met een zwaargewonde soldaat. Er is zoveel bloed dat Tonaleti van zijn stokje gaat. Als hij terug bijkomt staat Kapitein Musso en Sergeant Lacquéreur over hem heen gebogen. De soldaat doet zijn verhaal en de Kapitein laat het appèl blazen om te zien of er iemand ontbreekt. Gelukkig is Rik net op tijd terug om niet gevat te worden maar als blijkt dat niemand ontbreekt wordt Tonaleti naar het cachot verwezen.

Ondertussen gaat de opleiding verder en nu Tonaleti in de bak zit moet Rik een team vormen met Gorin. Rik begint meer en meer te geloven dat er inderdaad iemand werd vermoord maar zolang er geen lijk is kan hij zijn vermoedens niet hard maken. Omdat hij binnen de muren van de kazerne geen deftig onderzoek kan voeren vraagt hij aan Nadine om wat rond te neuzen. Via commissaris Baardemakers gaat Nadine op zoek naar eventueel verdwenen personen. Ondertussen heeft Rik bij zijn collega-militiens een tekenaar gevonden die een robotfoto kan tekenen van de man die Tonaleti zou gezien hebben.

Terwijl Nadine met de foto in de hand aan de slag bij de dienst vermiste personen moeten Rik en zijn nieuwe partner Gorin op het oefenveld op zoek gaan naar mijnen. Ze krijgen ruzie en tijdens hun handgemeen stapt Gorin op een mijn. Rik kan Gorin nog op tijd achter een rots trekken waardoor ze ongedeerd blijven maar de ontploffing legt wel een lijk bloot. Zou dit lijk misschien de man zijn die Tonaleti heeft gezien op nieuwjaarsnacht? Niemand heeft gezien dat de man een trouwring droeg en Rik geeft de ring aan Nadine. Misschien kan zij via de inscriptie in de ring achter de identiteit komen. Inderdaad de ring brengt hun tot bij Hippolyte Savignac. Een schilder van 26 jaar. Maar wat heeft die kerel te maken met het leger? Nadine vindt het antwoord bij zijn vrouw. De man was blijkbaar homo en verliefd op Kapitein Musso. Wanneer Rik zijn overste confronteert met de feiten bekent hij dat Savignac zichzelf door het hoofd schoot in zijn kamer. Zwaar gewond strompelde hij naar buiten waar hij tegen Tonaleti aan liep. Adjudant Ferri treft de kapitein in paniek en weet hem te kalmeren. Om een schandaal te vermijden zal Ferri het lijk doen verdwijnen terwijl Musso terug naar zijn kamer gaat. Om een schandaal ter vermijden doet het leger Rik een voorstel. Hij moet zijn legerdienst niet uitdoen op voorwaarde dat hij niets van het gebeuren zal publiceren. Hij stemt toe maar Rik zal nooit de waarheid verzwijgen en niet veel later staat het artikel in geuren en kleuren in de krant... Een prachtig artikel van de hand van Nadine Gascard.