1. De ontvoering
2. Het raadsel van Porquerolles
3. Rik Ringers in een doolhof
4. De schaduw van Kameleon
5. Valstrik voor Rik Ringers
6. Gangsters op de France
7. Dreiging op het witte scherm
8. Oog in oog met de Slang
9. Alias Rik Ringers
10. De 5 onzichtbaren
11. Spoken in de nacht
12. De gezellen van de Duivel
13. Nachtmerrie voor Rik Ringers
14. Duel met de beul
15. Het monster van Zwartlo
16. Requiem voor een idool
17. Grafschrift voor Rik Ringers
18. Onderzoek in het verleden
19. Het teken van de angst
20. De man die ongeluk bracht
21. Buitenaardse wezens vallen aan
22. Het boze drietal
23. De lijn des doods
24. Het rode spoor
25. De klauwen van de onbekende
26. De vijand door de eeuwen heen
27. Het mes op de keel
28. Hallali voor Rik Ringers
29. Operatie 100 miljard
30. De geest van de alchemist
31. K.O. in 9 rounds
32. De zwarte rechtbank
33. Het schandaal Rik Ringers
34. De nacht der vampiers
35. De zwarte dood
36. De bloedige pijl
37. De vloek van de voodoo
38. Strijd tegen de misdaad
39. Verdwenen in de hel
40. De dodende dubbelganger
41. Het huis van de wraak
42. Dodenlijst
43. De boodschappers van
de dood

44. Rik Ringers tegen Sherlock
45. De Attiladriehoek
46. De getuigen van Satan
47. De duivelse tweeling
48. Het geheim van Agatha
49. De scherprechter uit
het rijk der duisternis

50. De misdaad van het jaar 2000
51. Het beest van de apocalyps
52. De meester-illusionist
53. Dodelijke improvisatie
54. Het masker van de angst
55. Wie is er bang voor Hitchcock?
56. Eén miljoen belastingsvrij
57. Het uur van de ontvoering
58. Zijn jonge jaren
59. De hand des doods
60. Misdaad op internet
61. Aan de galg
62. De stripmoorden
63. De impopulaire heks
64. Het contract van de eeuw
65. Paniek op het web
66. Penthouse Story
67. Het vervloekte getal
68. De misdaadverzamelaar
69. De man van ijs
70. Dodelijke stilte
71. De laatste keizerin
72. De schat van de Marollen
73. Moord in het theater
74. Dodelijke puzzel
75. Code voor het hiernamaals
76. Het laatste duel
77. Hier 77!
78. De jacht op de gouden Griffioen

2. Het raadsel van Porquerolles

Titel in originele taal: Mystère à Porquerolles
ISBN-nummer: 9064-21152-3
Eerste druk: 1964
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Tibet
Scenarist: André-Paul Duchâteau

De directeur van de krant maakt zich ongerust over een collega van Rik. Bob Drumond is net zoals Rik een onderzoeksjournalist en werd naar het zuiden gezonden om een reportage te maken. Als er niets meer van hem vernomen wordt vragen ze aan Rik om ter plaatse poolshoogte te gaan nemen. Rik ziet een snoepreisje naar het zuiden wel zitten en vertrekt meteen. Zijn onderzoek begint wanneer hij toevallig in de etalage van een soevenierwinkeltje de talisman van Bob ziet liggen. Bob zou nooit zijn geluksbrenger afstaan en dus vraagt Rik aan de winkelier waar hij het ding vandaan heeft. Hij krijgt de naam van een visser uit het dorpje Porquerolles.

Wat later staat Rik in het hotel waar ook zijn vriend logeerde. De directeur Balthazar verwelkomt Rik en stelt hem voor aan Mijnheer Bieshaven, samen met diens broer, eigenaars van het hotel. Rik vertrouwt de man niet en wanneer hij op het domein van de Bieshavens wordt uitgenodigd gaat hij er graag op in. Het is een iedeale manier om zijn onderzoek verder te zetten. Op het domein maakt hij ook kennis met Mijnheer Bieshavens broer Antoine en hun chauffeur Carl Wolf. Rik wordt uitgenodigd voor een partijtje waterski maar moet dat bijna met zijn leven bekopen wanneer Carl hem in volle zee achterlaat. Gelukkig is Rik een uitstekend zwemmer en kan hij na enkele uren het strand bereiken waar hij gevonden wordt door Bieshaven en Balthazar. Van Carl is er geen enkel spoor meer te bespeuren.

Uitgeput van de inspanning gaat Rik slapen maar hij wordt gewekt door steentjes tegen het raam. Als hij gaat kijken blijken de steentjes geworpen door de oude Baptistin. Hij was het die Bob's talisman had verkocht aan de antiekhandelaar. Hij brengt Rik naar de plaats waar hij de hanger vond en na wat zoeken tussen de rotsen vinden ze een doorgang net boven de waterlijn, afgesloten door een rooster. Het is al te laat om te onderzoeken en de volgende dag zullen ze terugkeren met aangepast materiaal.
De volgende ochtend duikt Rik naar de plaats van de doorgang maar wordt aangevallen door een andere duiker die in het gevecht met Rik het onderspit moet delven. Rik trekt de man op het droge en het blijkt Carl te zijn. Rik probeert de man bij te brengen om hem te ondervragen maar dan wordt hij onder vuur genomen. Zijn enige redding is om terug in zee te springen. De Bieshavens hebben de schoten vlak bij hun villa gehoord en bellen de politie. Die stellen ze een onderzoek in maar er wordt niets gevonden.

Als Rik niet terugkeer na zijn duiktocht slaat Baptistin alarm. Er wordt met man en macht naar Rik gezocht maar al snel wordt de hoop opgegeven en de zoektocht gestaakt. Ondertussen is ook commissaris Baardemakers in Porquerolles aangekomen. Hij verneemt het nieuws van de verdwijning en vermoedelijke dood van Rik en gelast zich met de leiding van het onderzoek. Hij ondervraagt alle betrokkenen in groep maar het levert geen aanwijzingen op. Enkel wanneer iedereen de kamer verlaat blijkt op de rug van Balthazar een papiertje met een grote "R" geprikt. Een teken van Rik? Niet veel later vindt de commissaris een gelijkaardig papiertje op zijn kamer. Ditmaal met een boodschap in het handschrift van Rik. Leeft hij dan nog? Inderdaad. Om middernacht staat de commissaris ook in oog met Rik die zijn verhaal doet. Hij weet dat Bob wordt gevangen genomen op het landgoed van de Bieshavens en hij weet ook dat één van de twee broers de schuldige is. Terwijl de commissaris zich contentreerd op de mogelijke verdachten gaat Rik op zoek naar Bob in een poging hem te bevrijden.

Het duurt niet lang of Rik vindt zijn vriend in de grotten onder het landgoed beide mannen komen echter oog in oog te staan met Carl die een tijdbom heeft geactiveerd. Rik en Bob kunnen via een tunnel naar zee ontkomen maar Carl wordt slachtoffer van zijn eigen bom wanneer deze ontploft. Bob weet te vertellen dat hij werd gevangen gezet toen hij Carl en Balthazar kisten zag verslepen. Dit is het bewijs dat ook Balthazar in het complot zit. Nu moeten ze die kraken zodat ze te weten komen welke broer de grote schuldige is.