9. De bloedige erfenis

Titel in originele taal: L'héritage sanglant
ISBN-nummer: 978-9088-10302-5
Eerste druk: 2010
Uitgeverij: Daedalus
Tekenaar: Sylvain Vallée
Scenarist: Jean-Charles Kraehn
Deze nieuwe cyclus heeft er alle schijn van om een economische triller te worden. De Bloedige Erfenis start met de ontploffing van het privéjacht van de familie De Rochard-Haumont. Eén van de rijkste families in Frankrijk en eigenaars van de GRH-Holding. Dochter Diane is de enige overlevende van de ontploffing en het toeval wil dat Gil St. André, die samen met zijn vriend Didier, aan het genieten is van een welverdiende vakantie op zee. De jonge dame wordt opgepikt door Gil en Co. en wanneer er een beetje later een helicopter opduikt wordt snel duidelijk dat de ontploffing geen ongeluk was.

Diane wordt op van de ene dag op de andere de ergename van een economisch imperium en nu haar broer is omgekomen wordt er van haar verwacht dat ze een nieuwe directeur aanstelt aan het hoofd van de holding. Vice-president Markus van Lenne lijkt de logische keuze maar Diane ziet dat niet zitten.

Ondertussen duiken de eerste vragen op betreffende het ongeval waarbij de vader en de broer van Diane omkwamen. De politie denkt dat Diane zelf achter de aanslag zit om op die manier het imperium in handen de krijgen. Kapitein Pellat, hoofd van de Criminele Brigade vraagt dan ook aan Gil om hem te helpen om deze theorie te bevestigen. Niet veel later krijgt Gil een andere kijk op de feiten wanneer Laurent Bassa, president van Malaki Masso, hem in vertrouwen neemt en meent te weten dat er een complot gaande is om GRH te destabiliseren. Temeer omdat er binnenkort een contract zal worden getekend tussen GRH en zijn land en dat er mensen zijn die dit liever niet zien gebeuren.

Gil vraagt zich af wat zijn aandeel in dit verhaal is en President Bassa vraagt hem dan ook om de rol van Algemeen Directeur van GRH op zich te nemen. Hij geniet van het vertrouwen van zowel hemzelf als van Diane waardoor hij de logische keuze is. Zeer tegen de zin van de aandeelhouders aanvaard Gil deze functie als blijk van vriendschap ten opzichte van Diane maar vooral omdat de zaak hem toch wel intrigeert.

Niet veel later wordt de zaak nog ingewikkelder als President Bassa in zijn bad wordt vermoord net als Marty, het ex-vriendje van Diane. Vanzelfsprekend leiden alle sporen in de richting van Diane maar dat is dan weer voor het volgende verhaal.