2. Deel 2

Titel in originele taal: Tôme 2
ISBN-nummer: 978-9085-52143-3
Eerste druk: 2010
Uitgeverij: Saga Uitgaven
Tekenaar: Chetville
Scenarist: Stephen Desberg

In dit tweede deel uit deze reeks gaan Sienna en Gabrielle verder op zoek naar de opdrachtgever die achter de moord van hun vriend Solis zit. Het enige aanknopingspunt dat de vrouwen hebben is een rekeningnummer van een Mexicaanse bank. Ze springen op het eerste het beste vliegtuig richting het Zuid-Amerikaanse land. Helaas weten ze niet dat de assistente van dominee Zak Knight ondertussen uit haar coma is ontwaakt en Knight en Charles vertelt dat ze onderweg zijn naar Mexico.

In het land van de Sombrero ontdekt Sienna dat er werd gestart met de bouw van een universiteit die als twee druppels water lijkt op de Yale universiteit. Ze leert dat Solis en Salvador Gallardo de drijvende krachten zijn achter de bouw van dit project en dat bepaalde mensen het project willen stoppen. Solis hadden ze al kunnen vermoorden maar Gallardo kon onderduiken en de geldstroom voor het project blijven beheren. Gabrielle en Gallardo hebben enkele maanden kortstonding een passionele relatie gehad en ze besluit haar minnaar te zoeken. Het duurt niet lang of ze heeft hem gevonden maar daardoor heeft ze ook de mannen van Knight naar hem geleid. Gallardo wordt neergeschoten en Sienna kan net vermijden dat haar vriendin eveneens wordt gedood.

Met deze bewijzen in de hand en de hulp van de CIA keren beide vrouwen terug naar de Verenigde Staten waar Sienne haar man met de feiten confronteerd. Het wordt snel duidelijk dat Charles zich heeft laten manipuleren door dominee Knight. Hij moest Charles als Rektor aanbrengen zodat hij aan de geldstroom kon. De dominee had het geld nodig om revolutionairen in Irak te betalen om uranium te kopen zodat ze een atoombom konden maken om een heilige oorlog te ontketenen.

Charles komt tot inkeer maar het is te laat. hij wordt neergeschoten door Knight. Sienna en Gabrielle komen te laat maar dankzij de contacten met de CIA kan voorkomen worden dat het uranium in verkeerde handen valt. Beide vrouwen zijn hun mentor en hun geliefde kwijt maar starten hun toekomst met een hechte vriendschap.