3. Irak, deel 1

Titel in originele taal: Iraq, tôme 1
ISBN-nummer: 978-9085-52288-1
Eerste druk: 2013
Uitgeverij: Saga Uitgaven
Tekenaar: Chetville
Scenarist: Stephen Desberg

Na haar avonturen op Yale neemt Gabrielle haar werk terug op. Ze wordt door Chris Norton ingehuurd om diens broer te verdeden. Alvin Norton wordt er immers van beschuldigd om een gevangene zwaar mishandeld te hebben tijdens zijn diensttijd in Afganistan. In buurland Pakistan voert Sienna ondertussen een opdracht uit. Het doden van terrorist Zaïd Abdel Rashad. Net op het moment dat ze wil toeslaan wordt ze echter ontdekt en gevangen genomen. Zaïd werd vroeger gemarteld door Amerikanen waardoor hij in een rolstoel terecht kwam en zelfs gedeeltelijk blind werd. Hij is op wraak uit. Hij wil zijn martelaars doden en wil dat Sienna helpt met ze te zoeken. Zijn enig aanknopings punt: een naam die begint met "Sat".
Sienna wordt vrijgelaten met de vraag of ze wil zoeken naar de mannen die Zaïd martelden. Ze neemt haar dagtaak in de financiële wereld weer op en wanneer ze een wapenfabrikant moet doorlichten stoot ze op een naam. George Santine "Sat".

Het toeval wil dat Chris Norton werkt voor de concurent van het bedrijf dat Sienna moet doorlichten. Ze ontmoeten elkaar op een benefietavond gesponsord door George Satine. Ook Gabrielle is van de partij.

Het wordt meer en meer duidelijk dat de rechtzaak van Alvin Norton en de zaak waarin Sienna zich heeft vastgebeten met elkaar verbonden zijn. Maar hoe? Ze zoekt Satine op en contronteerd hem met de naam Zaïd. De reactie van Satine spreekt boekdelen. Ze heeft haar man gevonden. Ondertussen blijkt ook dat Alvin onschuldig is maar hooggeplaatste mensen beschermd door de schuld van de folderingen op zich te nemen. Gabrielle is er achter gekomen en weet dat de sleutel van het verhaal wel eens bij de journalist ligt die het verhaal naar buiten bracht. De reporter Bruno Fleming vertelt hoe hij met fotografe Lidy Palmer een bezoek bracht aan de gevangenis van Samarra. Als bij toeval kon Lidy foto's maken van een gevangene die gefolterd werd. Na onderzoek van de foto's bleek dat de folteringen werden uitgevoerd door burgers en niet door militairen. De gezichten waren zelfs goed herkenbaar op de foto's. Lidy besefte dat haar leven in gevaar was en vluchtte weg. Fleming kan net voordat hij wordt neergeschoten nog de verblijfplaats van Lidy aan Gabrielle verklappen. Ze neemt contact op met Sienna.

Het is nu duidelijk dat de CIA achter de folteringen zat. Maar wie trekt achter de schermen aan de touwtjes. Drie mannen op de foto zijn dood. De vierde is niet herkenbaar. Zolang men de vierde man niet kan vinden is het leven van beide vrouwen in gevaar.