2. Morphing Amer

Titel in originele taal: Morphing Amer
ISBN-nummer: 9055-81320-6
Eerste druk: 2001
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Chris Lamquet
Scenarist: Chris Lamquet
Na het voorval met Kimberly werd Alvin van alle betrokkenheid vrijgesproken. Hij trekt naar Florida waar hij onder toezicht en in opdracht van het F.B.I. werkt aan morphing software die de politiediensten in staat moet stellen om foto's van vermisten te verouderen. Het is hier in Fort Meyers dat hij een afspraak heeft met Louisa Gandahar. Deze vrouw zou een apparaat beschikken waarin Alvin zeer geïnteresseerd is. Het betreft een fractaal toestel. Dit is een gadget dat zichzelf in ieder ander voorwerp kan veranderen door de elementen waarin het is opgebouwd te verschuiven. Samen met de morphing software zou dit apparaat zichzelf kunnen veranderen in elk levend wezen waarvan men de genetische code heeft.

Hij krijgt een telefoontje van Luitenant Chu en hiervan maakt Louisa gebruik om zijn software te kopiëren en het hazenpad te kiezen. Alvin ziet haar nog net in een auto stappen en wegrijden. Chu weet Alvin te vertellen dat zijn ondertussen ex-vriendin Dolores contact met haar heeft opgenomen. Ze heeft zich na het avontuur met Kimberly aangesloten met "Damocles" de cybersekte van ene Mashram. Alvin komt er dadelijk achter dat Mashram en Gandahar eigenlijk de zelfde personen zijn en vreest voor het ergste. Hij keert onmiddelijk terug naar New York in de hoop dat hij er orde op zake kan stellen.

In New York spelen er zich ondertussen rare dingen af. Mensen steken zich spontaan in brand en overal duiken er rare tekens op die verband houden met Damocles. De tekens lijken ook een link te hebben met Olga, die nu als Jennifer door het leven gaat. Op vraag van Dolores dost ze haar uit als Kimberly en ronselt ze mensen voor de "kerk van Damocles". Inspecteur Palermo legt het verband tussen Damocles en Jennifer maar tast nog steeds in het duister over de betrokkenheid van Mashram en Alvin Norge. Dankzij een tip van Alvin kan het F.B.I. de kerkleider op de luchthaven van Jersey arresteren. Ze komen er achter dat Dolores een van zijn slachtoffers is en dat hij een dodelijk gas over de stad wil verspreiden via een nietsvermoedende Jennifer. Alvin die alles door heeft kan via de fractal het gas te lijf gaan en aldus een ramp op de valreep vermijden. De kerk van Damocles heeft wel het leven van 48 mensen gekost, waaronder het ongeboren kind van Alvin.