1. @hell.Zcom

Titel in originele taal: @hell.Zcom
ISBN-nummer: 9055-81370-2
Eerste druk: 2001
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Chris Lamquet
Scenarist: Chris Lamquet
Dit eerste verhaal uit de Alvin Norge reeks begint met het ontploffen van het ruimteveer Atlantis waarbij de zeven bemanningsleden om het leven komen. Net voor de ramp zich voltrekt verschijnt er op ieder computerscherm de beeltenis van Kimberly, een computeranimatie die door game-ontwikkelaar en voormalig hacker Alvin Norge werd ontworpen. Alvin die zich van geen kwaad bewust is wordt door zijn vriendin Dolores en zijn vriend Josua op de hoogte gebracht van het toeslaan van het virus. Alle sporen lijken naar hem te leiden hetgeen nog versterkt wordt wanneer Kimberly zijn rekening aanspekt. Hij gaat naar Josua om raad maar treft zijn vriend dood aan in diens appartement. Stilaan beseffend dat het er slecht voor hem begint uit te zien vlucht hij weg en ontmoet zo de russin Olga door bijna onder haar wagen te lopen.

Alvins vermoedens worden al snel bewaarheid want de Politie duikt reeds op aan zijn woning. Het F.B.I. cyberteam onder leiding van Luitenant Chu controleert zijn computer, doorzoekt zijn huis en ondervraagt Dolores. Met de hulp van Olga kan hij de Politie ontlopen en een onderkomen vinden in Central Park. Hier krijgt Alvin de tijd om alles op een rijtje te zetten en komt tot de conclusie dat deze hele nachtmerrie verband moet houden met het project "Innertrip" waarvoor hij samen met Josua en Fishburn, een andere vriend werkte in opdracht van de universiteit van Berkeley.

"Innertrip" moest het brein van de mens in 3D vastleggen zodat men een viruele tocht kon maken door het brein in de hoop het zo beter te leren kennen. Hiervoor moesten er echte menselijke hersenen gebruikt worden en de Universiteit kwam op de proppen met de hersenen van de ter dood veroordeelde psychopaat Ted Doherty. Alvin concludeerd dat op een of andere manier de software van Innertrip moet in contact gekomen zijn met Kimberly.

Hij wil zijn bevindingen voorleggen aan Luitenant Chu maar ondertussen is inspecteur Palermo van de NYPD achter hun verblijfplaats gekomen. Hij wil Olga en Alvin arresteren op het moment dat ook de F.B.I. het gebouw bestormt waardoor een vuurgevecht ontstaat met Olga als belangrijkste slachtoffer. Ze beland in een coma maar zal het gelukkig overleven. Alvin van zijn kant moet naar de gevangenis maar krijgt zo de kans om alles uit de doeken te doen.