Jelle De Vries

Jelle De Vries is de held van de Mini-Mensjes. Je zou zijn rol in het raderwerk van de Mini-mensjes als chef van de veiligheidsdienst kunnen bestempelen. Hij is een grote meneer, ondanks zijn kleine gestalte. Het is steeds weer De Vries die de Mini-Mensjes, of soms zelfs "de groten" ter hulp moet snellen.

 
Appelaar

Appelaar is samen met Strookers de beste vriend van De Vries. Ze leren elkander kennen in het avontuur van het droompoeder (album nr. 8). Appelaar is een beetje het alter-ego van De Vries. Hij is minder impulsief, maar nooit om een grap verlegen.

 
Strookers

Strookers is er van bij het begin bij. Samen met De Vries en Appelaar beleeft hij de wildste avonturen. Hij is niet de persoon om op de voorgrond te treden, dat laat hij liever over aan Appelaar en vooral zijn goede vriend De Vries.

 
Professor Hondegger

Professor Hondegger is het prototype van de verstrooide geleerde. Hij is een knap uitvinder en brengt de Mini-mensjes veel interessante dingen bij. Helaas zijn zijn uitvindingen niet altijd even positief en moeten de mini-mensjes zijn grillen ook al eens ondergaan.

 
Grietje

Aaah Grietje. Wat een vrouw. Bloedmooi, nieuwsgierig, eigenwijs, kortom alles wat een jonge vrouw moet hebben. Ze heeft een haat liefde verhouding met De Vries, ze werkt hem voortdurend op zijn zenuwen, maar hij zou niet zonder haar kunnen, en omgekeerd natuurlijk ook niet.

 
Hertog van Diergaard

De Hertog Van Diergaard is vijand nummer één van de Mini-Mensjes. Ondertussen heeft ook deze valsaard het gestalte van De Vries en Co. overgenomen, maar zijn valse en wrede ideeën blijven van nature groot. Gelukkig heeft hij tot nu toe steeds het onderspit moeten delven. Al was het soms heel nipt.