2. Groep W

Titel in originele taal: Le groupe W
ISBN-nummer: 9031-41456-5
Eerste druk: 1991
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Philippe Francq
Scenarist: Jean Van Hamme

Nu Nerio dood is moet Largo het Winch imperium gaan leiden. Voor hij zijn eerste Raad van Bestuur zal voorzitten heeft hij nog een onderhoud met John Sullivan en Robinson Quayle. Het was Quayle, de privé-detective, die opgespoord had in Turkije. Hij weet Largo te vertellen dat ze Harry Henke, een huurmoordenaar hebben teruggevonden op de luchthaven. Hij was professioneel uit de weg geruimd. Henke werd geidentificeerd als de moordenaar van de antiekhandelaar. De moord die men Largo in de schoenen schoof. Het doel van dit circus. Largo's geld afhandig maken. Volgens Quayle beginnen Winch zijn problemen dan ook nu pas.

Tijdens de "big board" maakt hij kennis met de directeurs van alle divisies binnen de Winch Group. De ene persoon al sympathieker dan de andere maar allen lijken vrede te nemen met Largo als hun nieuwe CEO. Ze vragen zich wel af hoe Largo de successierechten van 1,5 miljard dollar aan de Amerikaanse fiscus zal kunnen betalen. Het is dan dat Largo moet bekennen hoe leep Nerio wel was. Hij had namelijk alle aandelen van de bedrijven ondergebracht in één holding: de "Zukunft Anstalt". De oprichtingsakte zit dus in een kluis van een bank in een land waar successierechten niet bestaan. Er moet dus niets betaald worden aan de fiscus. Maar de directie wil garanties. Ze willen weten of die aandelen wel degelijk bestaan en wat deze holding financieel voorstelt. Dus vliegt Largo samen met Cochrane naar Lichtenstein om hem de rekeningen te laten nakijken terwijl hij de oprichtingsaandelen zal ophalen. Largo weet echter dat één directeur de moordenaar is van zijn vader en er alles aan doen om hem te vinden.

Wat later hangen ze reeds in de lucht. Largo heeft zijn vriend Simon en secretaresse Miss Apfelmond meegenomen en natuurlijk is ook Dwight Cochrane van de partij. Ze landen in Zwitserland en van daaruit rijden ze naar een dorpje in Lichtenstein waar Largo zijn jeugd doorbracht. Zijn nonkel Ernst en tante Hannah waren als ouders voor hem en hebben hem opgevoed. Het is Ernst Gleiber die de vertrouwensman van Nerio was en hij zal alle documenten al klaar leggen. Wanneer ze aan het huis aankomen staat er een vreemde wagen in de oprit. Largo ruikt meteen onraad. Hij gaat naar binnen waar hij zijn peetouders dood aantreft. Hij is overmand van verdriet als hij buiten schoten hoort. De moordenaar wou ongemerkt vertrekken maar had niet gerekend dat Simon buiten de wacht hield. Simon heeft de moordenaar in de arm geraakt maar kon niet voorkomen dat ook Cochrane enkel kogels in het lichaam kreeg. Terwijl Simon de ambulance belt en zich over de directeur ontfermt gaat Largo achter de moordenaar aan. Largo kent de aangrenzende bossen op zijn duimpje en het duurt dan ook niet lang alvorens hij de man te pakken heeft. Helaas valt de man in een afgrond alvorens hij de naam van zijn opdrachtgever kan zeggen.

Largo moet nu het tweede deel van zijn trip afronden. Hij moet de aandelen ophalen. Ze liggen in een kluis op een klein privé eiland dat enkel per boot is te bereiken. Terwijl Marilyn zich over Cochrane ontfermt gaat hij en Simon aan de slag. Ze halen de aandelen uit de kluis en dan daagt de opdrachtgever van Nerio op. Het is niemand minder dan Cardignac, de directeur van Winch Air. Cardignac denkt dat hij gewonnen heeft maar Largo kan ontkomen met de aandelen. Hij zit echter op een afgelegen eiland en hij moet dus Cardignac en zijn mannetjes eerst uitschakelen. Een kolfje naar zijn hand.