21. Morning Star

Titel in originele taal: Morning Star
ISBN-nummer: 978-9031-43564-7
Eerste druk: 2017
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Philippe Francq
Scenarist: Eric Giacometti

Na de mislukte aanslag op de directie van Groep-W in Londen is Largo op het spoor gekomen van de vermoedelijke spilfiguur. De Rus Maliakov. De Rus heeft al zijn sporen uitgewist. De Imam en CIA agent Jack Reynolds werden vermoord en Saïdee Gayel, de vriendin van Largo pleegde zelfmoord in haar cel. Nu hebben Largo en Simon hem opgespoord tot in Mexico. Voordat ze hem op het rooster kunnen leggen wordt hij echter door een sluipschutter neergeschoten. Voor hij sterft kan hij Largo nog de naam "Delorean" toefluisteren.

Enkele dagen later keldert de Dow Jones met 1000 punten zonder enige verklaarbare reden en wat nog vreemder is, is dat de koers zich na een half uur ook weer netjes herstelt. De traders begrijpen er niets van en ook de Amerikaanse experten begrijpen er niets van. De beurscommissie eist een onderzoek en beurswaakhond Coleen McBride en FBI agent Joss Ranson ontdekken dat "Silver Trading" achter de plotse beurspiek zit. "Silver Trading" is een bedrijf van de Groep W en dus is Largo onrechtstreeks verantwoordelijk.

Wanneer Largo aanwezig is op een forum van de Talos think tank in Mexico krijgt de pers lucht van de betrokkenheid van Silver Trading en Largo Winch in de korte beurscrash. Hij moet dus dringend orde op zaken stellen maar omdat anti-globalisten de buurt onveilig maken kan Freddy hem niet komen oppikken. Leonid Sokoliev, een andere deelnemer aan het forum stelt hem voor om diens gepantserde terreinwagen te gebruiken om tot aan de luchthaven te geraken. In New York hebben Cochrane en Rudi Gessner ondertussen niet stil gezeten en konden de transacties die tot de crash traceren tot aan de computer van een junior trader genaamd Mary Stricker. De vrouw is verdwenen en het geld werd doorgesluisd naar tal van Offshore rekeningen.

Hoewel het een belangrijk gegeven is moet Largo ook nog eens een nieuwe algemene vergadering voorzitten waarbij hij zal aankondigen dat hij zijn aandelen die in Liechtenstein in een kluis liggen zal verhuizen naar een ander land omdat hij meer belastingen wil betalen. Hij vindt de huidige situatie onaanvaardbaar en wil meer bijdragen aan de maatschappij. De leden van de algemene vergadering zijn verrast zeker omdat dit een financiële impact zal hebben om hun aandelen. Terwijl Largo zijn beslissing motiveert krijgt hij een telefoontje van Lloyd Bancroft. Hij ontmoette deze professor tijdens een lezing van het Talos forum en de man beweert informatie te hebben over "Silver Trading". Als Largo naar diens woning gaat om erover te spreken staat hij plots oog in oog met Mary Stricker.
Gesteund door professor Bancroft weet de jonge vrouw Largo te overtuigen van haar onschuld. Ze beweert dat haar computer werd gehackt om de dubieuze transacties door te sturen en beweert eveneens dat ze bewijzen kan aanleveren. Ze moet daarvoor wel rechtstreeks inloggen op "Jonas", de mainframe van Silver trading die gehost wordt in hun hypermodern datacenter in Chicago.

Largo laat er geen gras over groeien en vertrekt onmiddellijk met Mary naar Chicago zodat zij hem de bewijzen kan aanleveren. Terwijl het meisje de gegevens naar haar computer probeert te downloaden krijgt Largo een verontrustend berichtje van zijn vriend Simon. Het transport dat zijn 10 aandelen van de "Zukunft Anstalt" moest vervoeren werd overvallen en de aandelen werden gestolen waardoor hij feitelijk geen eigenaar meer is van Groep W. De tijd dringt dus want als de Amerikaanse fiscus dit verneemt kunnen ze alle bedrijven van de groep onder curatele plaatsen waardoor niemand nog toegang heeft tot de fondsen van de groep en dat zou de groep vernietigen.
Als Mary verder graaft in de bestanden van Jonas merkt ze dat iemand haar al is voor geweest. Alle sporen werden professioneel verwijderd en bovendien heeft iemand de airconditioning van het datacenter gestopt waardoor de glazen veiligheidsdeuren zich automatisch sluiten om de zuurstof uit de lucht te onttrekken. Mary en Largo zitten opgesloten en dreigen te stikken als niemand ze hoort. En niemand zal ze horen want de moordenaar die Maliakov uitschakelde is binnengedrongen in het gebouw en is diegene die de airco heeft uitgeschakeld. Dat ze daarvoor de directeur van het datacenter moest vermoorden is voor haar slechts een detail. Met pretoogjes ziet ze op de monitors in het controlecentrum hoe Largo en Mary aan het stikken zijn.