21. Morning Star

Titel in originele taal: Morning Star
ISBN-nummer: 978-9031-43564-7
Eerste druk: 2017
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Philippe Francq
Scenarist: Eric Giacometti

Na de mislukte aanslag op de directie van Groep-W in Londen is Largo op het spoor gekomen van de vermoedelijke spilfiguur. De Rus Maliakov. De Rus heeft alle sporen uitgewist. De Imam en de CIA agent die aan de aanslag meewerkten werden vermoord en Saïdee, de vriendin van Largo pleegde zogezegd zelfmoord in haar cel. Nu hebben Largo en Simon hem opgespoord tot in Mexico. Voordat ze hem op het rooster kunnen leggen wordt hij echter door een sluipschutter neergeschoten. Voor hij sterft kan hij Largo nog de naam "Delorean" toefluisteren. Largo die de boodschap begreep vecht nu tegen de tijd.

Intussen is er op Wall Street een drama aan de gang. De Amerikaanse beurs keldert in enkele minuten zonder dat daar een aanleiding tot is. De traders zitten met de handen in het haar en om enkele minuten is er duizend miljard dollar verloren gegaan. Maar net zo plots als de koers naar beneden ging, zo herstelde ze zich ook weer vanzelf. Omdat dit onmogelijk een natuurlijke beweging is wordt er door het FBI een onderzoek geopend waarbij het eerste spoor leidt naar makelaar "Silver Trading", een divisie van Groep-W.

Het nieuws vindt snel zijn weg naar de media en de antiglobalisten hebben weer een nieuw onderwerp op te betogen. Ook in Mexico breekt de hel los. Alle luchtverkeer wordt stilgelegd en de wegen worden onveilig gemaakt door woeste betogers. Toch moet Largo op de luchthaven geraken. Hij gaat in op het aanbod van de rus Sokoliev om Largo door zijn chauffeur naar de luchthaven te brengen via sluipwegen. Niet veel later zit Winch in de comfortabele gepantserde SUV waar hij op een versperring stoot. Largo kan ontsnappen maar wordt wel op de hielen gezeten door een dolle meute. Gelukkig komt Freddy op tijd om hem van een dak te plukken zodat hij weer veilig naar huis kan vliegen.

Ondertussen sluit het net zich rond Mary Stricker, een junior trader bij Silver Trading. Zij zou verantwoordelijk zijn voor de tijdelijke beurscrash maar niemand kan haar vinden. Als de FBI zou kunnen bewijzen dat ze in opdracht van Winch handelden zou de Amerikaanse regering zijn banken onder controle kunnen plaatsen en de geldstroom naar alle Group-W bedrijven kunnen afsluiten. Dit zou het einde van Winch kunnen betekenen. Winch wordt uitgenodigd door Lloyd Bancroft. Deze MIT professor economie zou belangrijke informatie hebben over Silver Trading. Groot is dan ook Largo's verbazing als hij plots oog in oog staat met Mary. Ze leggen hem uit dat Mary er eigenlijk niets mee te maken heeft en dat de computers in het Data Center van Silver Trading werden gehacked. Samen gaan ze naar Chicago om het Data Center aan een grondige inspectie te onderwerpen. Ze moeten met de bewijzen komen vooraleer de FBI hem op zwart zaad zet.

Op het zelfde moment krijgt Largo een SMS dat het transport van zijn enige aandelen van de Groep-W werd overvallen en dat hierbij een dode is gevallen. Niet alleen heeft hij het probleem van de hacking, hij zou op dit moment zelfs geen eigenaar van groep W meer kunnen zijn. Veel tijd om hierover na te denken heeft hij niet want net als Mary op een zucht van de bewijzen komt gaat het alarm van het Data Center af en wordt de kamer hermetisch afgesloten. Als alle lucht uit het compartiment wordt gezogen dreigen zowel Mary als Largo te verstikken.