1. Luchtstewardess

Titel in originele taal: Hôtesse de l'air
ISBN-nummer: 9031-40223-0
Eerste druk: 1971
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: François Walthéry
Scenarist: Gos

In dit eerste verhaal van Natasja maken we kennis met de crew onder gevaarlijke omstandigheden. De Zuid-Amerikaanse voetbalploeg die ze terug naar hun land moeten vliegen werd overvallen. Een twaalftal boeven nemen hun identiteit aan en stappen aan boord van het vliegtuig van Natasja en Walter. Natasja heeft dadelijk door dat er iets niet pluis is maar heeft pas zekerheid wanneer één passagier een machinegeweer bovenhaalt en de vlucht kaapt. Samen met Walter probeert ze nog de kaping te voorkomen maar de overmacht is te groot. De kapers dwingen de commandant om onder de radar te vliegen naar een open plek in het oerwoud. Kapitein Turbo beseft dat hij zijn DC-3 nooit kan neerzetten op zo'n kleine plek en protesteert. Hij heeft helaas geen keuze en zijn angst wordt dan ook waarheid. Het toestel raakt van de baan en maakt serieuze brokken.

Naast de geïmproviseerde baan zien enkele handlangers hoe het toestel crasht. Als ze bij het toestel komen zien ze in het doormidden gebroken toestel overal goudstaven liggen. Meteen de reden waarom het toestel gekaapt werd. Iedereen blijkt ook ongedeerd maar omdat Natasja zich in de staart bevond en deze in een ravijn is gestort denken ze dat die dood is. Ze controleren het niet en de dieven trekken met het goud de jungle in waar een boot op hen wacht. De bemanning wordt meegenomen en kan dienen voor gijzelaars als dat nodig moest zijn. In de staart van het vliegtuig komt de stewardess bij haar positieven. Ze merkt al snel dat ze in het gebied van de koppensnellers is terechtgekomen wanneer enkele indianen haar willen aanvallen. In het toestel vindt ze enkele speelgoedkoppen die ze aan haar riem hangt. De indianen denken zo dat ze een groot tovenaar is en nemen haar ongedeerd mee naar hun kamp. Walter en de piloten zijn ondertussen op de boot de rivier af aan het varen wanneer de steward een kans ziet om te ontsnappen. Hij springt in het water en kan de schoten die op hem gelost worden ontwijken. De jungle zit echter vol met gevaren en Walter valt ten prooi van een reuze Anaconda. Hij verliest het bewustzijn en als hij wakker wordt ligt hij in een hut in het gezelschap van Natasja. Ze vertelt hem hoe ze als bij toeval zagen hoe Walter door de slang werd aangevallen en ze kon de indianen overtuigen om hem te helpen. Ze staat immers op een goed blaadje met de hoofdman die met haar wil trouwen.

Natasja kan de stam overtuigen om op zoek te gaan naar de kapers en hun vrienden te bevrijden. Na een korte kano-tocht hebben ze de trage boot ingehaald. De aanval op de boot wordt ingezet en in een mum van tijd zijn de bandieten overmeesterd. Natasja en haar vrienden kunnen echter niet toelaten dat de bandieten in handen blijven van de koppensnellers. Het zou hen een zekere dood opleveren. Ze wachten dus tot de indianen minder oplettend zijn en bevrijden de mannen. Via het schip vluchten ze weg naar de plaats waar er een vrachtwagen op de bandieten wacht. Ze hopen ook de mannen bij de vrachtwagen te kunnen overmeesteren en zo naar de vrijheid rijden. Het plan mislukt en ze worden terug overmeesterd en gekneveld in de vrachtwagen geladen. De gangsters rijden terug naar de bewoonde wereld waar ze hun goud kunnen afleveren aan hun baas wanneer Natasja een politiewagen ziet staan aan het rode licht. Ze plant haar voet op het gaspedaal van de vrachtwagen die daardoor tegen de politiewagen knalt. Hun nachtmerrie is eindelijk voorbij want de politieagenten rekenen de bandieten natuurlijk in. Als ook het goud veilig en wel wordt gerecupereerd kunnen onze vrienden als helden terug naar Europa vliegen.