14. Serial lover

Titel in originele taal: Serial lover
ISBN-nummer: 978-9491-36673-4
Eerste druk: 2021
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: François Walthéry
Scenarist: Mythic

In Louisiana staat Eileen Rose Lerouge klaar om in het huwelijksbootje te stappen met Trevor Smith wanneer deze haar zonder waarschuwing laat staan voor het altaar. Drie jaar gaan voorbij en Eileen Rose denkt er niet meer aan tot ze na een dagje shoppen in Chicago plots een stem herkent in een reclamespot. De stem komt van een man die zich op haar huwelijksdag uitgaf voor de oom van Trevor. Rubine opent het onderzoek en ze hebben de man al snel gevonden. Hij blijkt, net als Trevor, te werken voor een huwelijksbureau en zij moesten potentiele klanten aan het lijntje houden. Iedere ontmoeting tussen hen en de klant werd immers gefactureerd. Het spoor loopt dood maar Eileen heeft ook een dochter May-Jane van Trevor hoewel die nog niet geboren was op het moment van zijn verdwijning. Via haar DNA kunnen ze misschien een nieuw aanknopingspunt vinden.

Anton, de computerexpert van de politie vindt al snel een hit in Richmond. Het DNA zou matchen met ene Tom Shapiro maar als ze in Richmond aankomen blijkt de man niet aan zijn proefstuk toe. Hij huwde er met Judith maar ook daar verdween hij na twee jaar van de radar door een ongeval te veinzen. Het lijk werd nooit gevonden maar de sheriff beweerde dat zijn onderzoek aantoonde dat Tom Shapiro toen al 25 jaar dood was. Een nieuw dood spoor dus. Maar dan vindt Anton een nieuwe hit die hen ditmaal naar Sierra Vista tegen de Mexicaanse grens brengt. Daar moeten ze op zoek gaan naar Arthur Kovak. Als ze aanbellen aan zijn huis worden ze begroet door Guadalupe, zijn vrouw tegen wil en dank. Als Rubine haar de foto van Trevor toont blijkt dat Arthur en Trevor één en dezelfde persoon is. Guadalupe is uitzinnig van woede omdat haar Arthur net zoals bij Eileen en Judith spoorloos verdween. Het enige aanknopingspunt dat Rubine en haar collega Shirley hebben is het feit dat alle ontmoetingen verliepen via een relatiebureau maar verder hebben ze niets.

Twee dagen later komt Anton met een nieuw spoor op de proppen dat hen naar Montana brengt. Ze hebben er een afspraak met Diana Hutton. Ze worden echter verwelkomd door haar moeder. Die weet onze mooie agentes te vertellen dat hij zich uitgaf als een C.I.A. agent onder de naam Chris Keaton. Haar dochter heeft zijn verdwijning nooit kunnen accepteren en leeft sindsdien in de bergen als een echte kluizenaar. Ze krijgen haar adres maar als ze aan de berghut komen trakteert Diana hen op enkele blauwe bonen waarna ze probeert te vluchten. Rubine is geen beginneling en al snel heeft ze Diana te pakken. Ze ondervragen de vrouw maar ze beseffen dat de vrouw totaal verward is en van niets weet. Het zoveelste doodlopend spoor.

Rubine besluit haar moeder op te zoeken en onderweg langs te gaan met Eileen om haar het slechte nieuws te vertellen maar wanneer ze die avond het huis van Eileen verlaat wordt ze aangesproken door een bediende. Hij biecht haar om dat hij Trevor drie jaar geleden heeft zien vertrekken onder dwang. Een dame drukte een pistool in zijn rug waarna ze samen wegreden. Omdat hij drie jaar geleden nog geen verblijfsvergunning had durfde hij niet in contact te komen met de politie. Dit nieuw bewijs opent perspectieven voor Rubine en ze laat Arthur verder graven in het verleden van de verdwenen man. Zo komen ze aan nieuwe vingerafdrukken die hen in contact stelt met een andere vrouw waarmee Trevor zou gehuwd geweest zijn. Rubine gaat Olivia Vanburen ondervragen en neemt ongemerkt een foto van haar waarmee Eileen haar kan identificeren als de vrouw die zich uitgaf voor de zuster van Trevor en tevens de vrouw die hem onder dwang liet vertrekken. Zij is dus met zekerheid de laatste die Trevor al dan niet levend heeft gezien.

Wanneer Olivia met deze feiten wordt geconfronteerd biecht ze op dat ze Trevor wou doen boeten voor het verdriet dat hij haar heeft aangedaan. Ze geeft toe dat ze Trevor, of David Byrne zoals zij hem kent, mee nam naar de bayou om hem te vermoorden en zijn lijk aan de alligators te voeren maar ze had niet de moed om de trekker over te halen. Trevor aka David vluchtte daarop dieper in het moeras en ze denkt dat hij daarmee zelfmoord wou plegen gezien de vele alligators die er leven. Gezien er geen lijk is kan Rubine haar niets te laste leggen en lijkt ze vrijuit te gaan. Dan ontdekt ze echter iets eigenaardig wanneer ze haar koopgedrag laat analyseren. Ze merkt dat Olivia heel veel blikken hondenvoeding koop hoewel ze geen hond heeft. Ze vermoed dat de vrouw Trevor heeft ontvoerd en reeds gedurende drie jaar ergens vast houdt. Rubine zorgt voor een huiszoekingsbevel en wanneer ze een oude waterput onderzoeken vinden ze Trevor in gehavende maar gezonde staat. Case closed al zal Trevor heel wat uit te leggen heeft met zijn vele vrouwen en dochter.