2. Sabotage in Fort-Tempest

Titel in originele taal: Sabotage à Fort-Tempest
ISBN-nummer: 978-9064-21302-1
Eerste druk: 1977
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Christian Denayer
Scenarist: André-Paul Duchâteau

Omdat Al Russel en Brock teveel wagens in de prak hebben gereden worden ze ontslagen bij de politie. Al ruzieënd gaan beide mannen uit elkaar. Russel kan terugvallen op zijn rijke vader die van zijn opleiding als politieman kan profiteren. Zijn transportfirma moet immers een verdachte vracht vervoeren voor miljonair Tempest Norton en vraagt Al om 's nachts even ongezien rond te neuzen in het depot alvorens de verdachte kisten ingeladen worden. Al stemt toe en stuit al snel op de kisten en groot is dan ook zijn verbazing dat de kisten wapens bevatten. Hij is zo verwonderd dat hij niet opmerkt dat een bewaker in zijn rug is opgedoken. Er vormt zich een gevecht en wanneer er een kist op de bewaker valt ziet Al voor het eerst wie de bewaker is. Het blijkt Brock te zijn die nu de job van nachtwaker heeft.

Na een gesprek met vader Russel besluiten Al en Brock om de vrachtwagen te besturen die de wapens moet afleveren bij de Tempest Norton. Na enkele uren worden ze staande gehouden door enkele nep agenten die versterking krijgen van een hippie-motorbende. Ze kunnen ternauwernood uit hun handen blijven maar een van de kogels die op hen afgevuurd boordde zich in een band waardoor kostbare tijd verloren gaat om hem te vervangen. Ze zijn nog maar net klaar of ze worden door echte politiemensen opgewacht. Wanneer deze agenten zeggen op de hoogte te zijn van het wapentransport geloven Al en Brock hun oren niet. Heeft Tempest nu al politieagenten omgekocht? Hoe dan ook ze volgen beide agenten naar wat het best beschreven kan worden als een militair kamp. Ze ontmoeten er Tempest Norton en diens mooie dochter Candy. Ze vernemen dat de motorbende wellicht de zoveelste poging was om hem dwars te zitten. Ook in het kamp heeft men namelijk constant af te rekenen met sabotage. Hij werft Al en Brock aan om de veiligheid in het kamp te waarborgen. Een ideale gelegenheid voor beide mannen om uit te zoeken wat dit kamp is en wat de bedoeling ervan is.

Al snel moeten Al en Brock soldaatje spelen en krijgen ze militaire training. Tijdens deze training krijgen ze af te rekenen met aanslagen en sabotage maar telkens komen ze ongedeerd uit de akties. Dan onthult Norton eindelijk de ware toedracht van het kamp. Alle soldaten zijn werknemers van hem en ze spelen soldaatje tegen de mannen van Benjamin Hawk, een andere miljonair die eveneens bezeten is van alles wat met het militaire te maken heeft. Ze gebruiken omgebouwde en onschuldige wapens om oorlogje te spelen en de beslissende slag zal binnen enkele weken plaats vinden. Als het dan toch allemaal zo onschuldig is, waarom dan al die sabotages en aanslagen waar er makkelijk doden hadden kunnen vallen? Al en Brock krijgen hierop geen antwoord en besluiten hun rol van veiligheidsagenten verder te spelen en de verdenking valt al snel op Nortons leden van zijn "generale staf". Ze weten echter niet dat dezelfde acties en sabotages ook plaats vinden in het kamp van Hawk en dat beide mannen elkaar verdenken van achter de aanslagen te zitten.

De dag van de waarheid is aangebroken en de beslissende slag moet plaatsvinden. Al en Brock nemen een helicopter om boven het slagveld te vliegen maar ze worden beschoten met echt afweergeschut. Ze storten neer maar Al kan de heli nog neerzetten zodat ze het toestel kunnen verlaten alvorens het uit elkaar knalt. Ze kunnen een tank buitmaken en proberen de basis van Hawk te bereiken terwijl ze nog steeds met echte ammunitie worden beschoten. Bij Hawk horen ze dat ook hier sabotage werd gepleegd en dat de man niet weet wat er aan de hand is. Ze moeten dus zo snel mogelijk terug naar hun kamp om erger te voorkomen. Gezien ze in een tank van Hawk rijden denken de mannen van Norton dat ze aangevallen worden en schieten, niet wetende dat ze echte munitie gebruiken. Gelukkig zonder veel schade.

Omdat Drogsby, een lid van Nortons generale staf de opdracht gaf om de tank te beschieten, wetende dat het over echte kogels ging, is nu meteen duidelijk wie er achter de sabotage opdrachten zat. Ze kammen het terrein uit en zien de man rijden in de Cadillac van Tempest met naast hem Candy als gijzelaar. Ze zetten een helse achtervolging in waarbij het onvermijdelijke gebeurd. De Cadillac crasht maar gelukkig is het meisje ongedeerd. Alles lijkt afgelopen maar dan duikt de motorbende weer op. Candy biecht op dat zij de leider is van de saboteurs samen met haar vrienden maar dat ze niets te maken heeft met Drogsby die blijkbaar op eigen houtje een catastrofe wou veroorzaken.