6. Ups en Downs in San Francisco

Titel in originele taal: Hauts et bas à San Francisco
ISBN-nummer: 978-9064-21120-1
Eerste druk: 1981
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Christian Denayer
Scenarist: André-Paul Duchâteau

In dit album werden er zes kortverhalen opgenomen.

Verhaal 1
Drie spionnen onder leiding van een man die zich "Grizzly" laat noemen hebben belangrijke documenten verkregen van een verrader binnen de CIA. De directeur van de geheime dienst wil nieuwe gezichten op de zaak en vraagt hulp aan de politie van San Francisco. Zo worden Brock en Al ingezet om de drie mannen te schaduwen. Tijdens hun schaduwopdracht zien ze hoe Grizzly er vandoor gaat in een snelle sportwagen. Brock en Al zetten de achtervolging in doorheen de stad en natuurlijk komen er brokken van. Wanneer ze hun wagen in de prak rijden eisen ze een toeristenbus op om de achtervolging verder te zetten. Met dit gevaarte en Brock aan het stuur vallen er nog meer brokken maar ze slagen er wel in om Grizzly in te rekenen.

Verhaal 2
Brock en Al proberen hun status van Brokkenmakers wat te doen afnemen en het oplossen van een bankoverval zou zeker helpen. Ze vervoeren Nicky, de enige getuige van de overval. De jongen is doodsbang omdat hij er zeker van is dat de daders hem zullen vermoorden. Zijn vermoeden is niet helemaal onterecht wat ze weten niet dat ze achtervolgd worden door de daders die de jongen willen uitschakelen. Als Nicky uit angst gaat lopen zien de achtervolgers hun kans. Ze volgen de jongen tot op een braakliggend terrein en willen hem omver rijden. Na enkele mislukte pogingen is de jonge man totaal uitgeput en wordt hij een makkelijk doelwit. De wagen stormt op hem af maar ze waren Al en Brock vergeten die geen andere keuze hebben dan hun wagen in de flank van de overvallers te boren. Dan toch brokken.

Verhaal 3
In dit verhaal zien we Nicky terug. Hij is met zijn vriend Tom aan het spelen wanneer deze voor zijn ogen wordt ontvoerd. Hij zet op zijn motorfiets de achtervolging in maar wordt door de ontvoerders omvergereden. In het ziekenhuis vertelt hij alles aan Al en Brock en vraagt ze om Toms broer Archie op de hoogte te brengen. Daar weten ze al over de ontvoering want de kidnappers hebben 250.000 dollar losgeld geëist van de rijke familie. Archie moet het geld naar een afgelegen plek brengen maar Al en Brock liggen op de loer. Zo zien ze hoe een versterkte Jeep zich in de wagen van Archie boort. De man kan niet vermijden dat de bestuurder van de terreinwagen het losgeld uit de wagen steelt en wegrijdt. Dit was duidelijk opgezet spel. Terwijl Al zich over Archie ontfermd zet Brock de achtervolging in. Hij is sneller dan de Jeep en kan ze van de weg duwen, maar laat daar nu net een benzinestation zijn. De ontvoerders knallen de pompen uit de grond met een vlammenzee tot gevolg. Het mag een wonder zijn dat iedereen het levend er vanaf brengt. De kerels worden ondervraagd en ze blijken vrienden van Archie te zijn die het plan bedacht om zijn vader wat geld af te troggelen.

Verhaal 4
Tijdens de wachtdienst van Al en Brock zien ze hoe een Ferrari komt voorbij geschoten. Niets uitzonderlijk, ware het niet dat een jonge vrouw zich angstig vastklampt terwijl ze op de motorkap ligt. De twee flikken zetten onmiddellijk de achtervolging in en zien hoe het meisje, de zangeres Laura Camby moet loslaten en in de berm vliegt. De Ferrari is te snel voor hun Chevrolet en dus bekommeren ze zich voor de mooie zangeres. Nadat ze haar verklaring afgenomen hebben gaan ze op zoek naar de dader. Een Ferrari met aan de zijkant een beschildering van een ondergaande zon moet immers niet zo moeilijk te vinden zijn. Hun eerste bezoek brengen ze aan Rob Craig, een ex-crimineel die in een oude loods wonen. Eerst vinden ze er niets verdacht maar dan heeft Al een ingeving. Ze rijden terug en als ze de woning betreden schiet de wagen vanuit een verborgen garage naar voor. De twee flikken kunnen maar net opzij springen en zien hoe de wagen wat verderop crashed. Weer een crimineel opgepakt en deze keer bleven de brokken beperkt.

Verhaal 5
Wanneer Al en Brock in de file staan zien ze als bij toeval dat de wagen voor hen het zelfde nummerplaat heeft als hun dienstwagen. Duidelijk vals dus en tijd om de bestuurder aan de tand te voelen. Dan schiet de wagen plots weg en de dienders achtervolgen. Wanneer de wagen bruusk stopt kunnen ze een botsing niet meer vermijden. Aan het stuur van de andere wagen zit niemand minder dan hun commissaris die een geheim onderzoek aan het voeren is. Samen zetten ze de achtervolging verder op een rode Pontiac Trans-Am en het moet niet gezegd worden dat er tijdens de rit wat dingentjes zullen sneuvelen.

Verhaal 6
Als Brock en Al weer eens uit het korps gevlogen zijn is er gelukkig nog steeds de vader van Al waarop ze kunnen rekenen. Hij huurt hen in als bodyguard omdat hij de laatste tijd nogal wat doodsbedreigingen krijgt. Hij wordt gechanteerd door een vrouw die zich Mevrouw X laat noemen. Ze vliegen naar Honolulu voor zaken maar ze hebben het privé vliegtuig nog maar net verlaten of het spat uit elkaar. Duidelijk een bom. Ze rijden naar het hotel maar worden onderweg halt gehouden door enkele gewapende vrouwen die hen vertellen dat ze 10 miljoen moeten betalen of dat er anders een bom zal ontploffen in het "Russel Center". De vrouw is niet opgewassen tegen beide flikken maar nu moet het hotel dat eigendom is van mijnheer Russel zo snel mogelijk ontruimd worden. De drie mannen scheuren naar het hotel en slagen erin om het volledig te ontruimen. Brock kan de bom vinden maar ze kan niet ontmanteld worden. Het is dus afwachten tot ze afgaat en het hotel in puin zal leggen.