Isabel wordt geboren in Mendoza en leeft in haar beginjaren op straat. Ze wordt geadopteerd door de Mendoza's. Isabel groeit op als de oogappel van haar vader, een advocaat van het Medellin-drugkartel. De drugkartels brengen een privé leger op de been en Isabel lijkt een goede recruut en ze wordt opgemerkt door Don Raoul, de topman van het kartel. Ze schopt het tot hoofd van diens inlichtingendienst. Als Don Raoul haar ouders laat vermoorden slaat ze hard terug. Ze doodt Don Raoul maar maakt ook een undercover DEA agent tot haar slachtoffers. Sindsdien wordt ze gezocht door de Amerikaanse veiligheidsdiensten en de hele Colombiaanse politiemacht.

Als haar ware identiteit ontdekt wordt door Dick Matthews dwingt hij haar om voor het te gaan werken. Project "insiders" wordt gestart en enkel Matthews en de Amerikaanse president zijn op de hoogte van de operatie. Als Matthews wordt vermoord staat ze er alleen voor. Haar enige contactpersoon is de persoon die haar trainde: Professor Karpov.

De rechten van deze stripreeks werden gekocht door de Amerikaanse actrice Jessica Alba (bekend van Fantastic-4 en Sin City) voor het maken van een film waarin zij de hoofdrol voor haar rekening zal nemen. Najah Cruz zal dus ook binnenkort op het witte doek te bewonderen zijn.