7. De draken van Peking

Titel in originele taal: Les dragons de Pékin
ISBN-nummer: 978-9085-58101-7
Eerste druk: 2009
Uitgeverij: Dargaud Uitgeverij
Tekenaar: Renaud Garreta
Scenarist: Jean-Claude Bartoll

Najah is aan het einde van haar krachten wanneer ze uit de Russische goelag kan ontsnappen met de hulp van Youria, een Aziatische medegevangene. Ze stort tijdens haar vlucht over de koude toendra helemaal in elkaar en als ze wakker wordt ligt ze in een ziekenhuisbed op het Chinese eiland Hainan. Youria staat naast haar bed, gekleed in een uniform van het Chinese leger. Waarom werd ze gered uit Rusland en wat wordt van haar verwacht?

Sam Natches vliegt terug naar Washington wanneer hij van de Nationale veiligheidsadviseur van de President hoort dat Tom Windows van de president volmacht heeft gekregen om hem te ondervragen over zijn aandeel in de financiering van de staatsgreep in Cabinda. Tot overmaat van ramp hoort hij via CNN dat hij bedrogen is door Chen en potentieel enkele miljarden van het misdaadsyndicaat heeft verloren. Het is teveel voor zijn hart en zakt in het vliegtuig in elkaar. Onder zware bewaking wordt hij naar het ziekenhuis gebracht en wanneer hij enkele uren later terug bij zijn positieven komt beseft hij zijn benarde situatie. Hij koopt enkele ziekenhuismedewerkers om en kan zo via een dienstuitgang ontsnappen aan het controlerend oog van Tom Windows.
Sam beseft dat zijn positie heel wankel is en moet beginnen om zich in te dekken. Hij begint met de veiligheidsadviseur tot spreken te dwingen waarna hij hem uit de weg ruimt. Hij weet nu dat de President van alles op de hoogte is. Nu moet hij snel terug naar Moskou om zijn geld te zien te recupereren.

Sam is niet de enige die probeert te ontsnappen. Najah heeft ondertussen door dat ze een verplichte gast is van Tranh van Canh, de man die de aanval op Sam Natches heeft ingezet en zelf de positie van leider van het syndicaat wil opeisen. Ze verdwijnt uit het zicht van haar bewakers en gaat op verkenning uit. Ze ontdekt dat onder de luxe villa van Tranh er een verborgen onderzeeboot installatie schuilgaat. Die onderzeeërs kunnen de volledige Chinese zee controleren en zo een groot deel van de olietankers in hun greep houden. Hoewel ze nog steeds niet weet waarom ze uit Siberië gered werd moet ze zo snel mogelijk van het eiland af. Haar vlucht wordt echter ontdekt en haar vrijheid is van korte duur. Niet veel later zit ze verdoofd op een lijnvliegtuig richting Moskou.

Bij het verlaten van de luchthaven wordt Najah even aangeklampt door enkele vrouwen. Ze voelt een prik in haar arm en beseft dat er iets mis is. Ondertussen rapporteert de media dat Chinapetrol, de maatschappij van Trahn, een overnamebod heeft gedaan op een Amerikaanse oliemaatschappij. Het net rond Sam Natches sluit zich, zeker nu Najah de opdracht had gekregen om Sam in kantoor van Lobos te vermoorden. Najah heeft haar voormalige baas niet vermoord en wel integendeel. Ze zal hem helpen om zijn positie binnen de grote raad te herwinnen, maar dan moeten eerst de micro-explosieven die haar werden ingespoten uit haar arm gehaald worden.