8. De Rode Prins

Titel in originele taal: Le prince rouge
ISBN-nummer: 978-9085-58151-2
Eerste druk: 2009
Uitgeverij: Dargaud Uitgeverij
Tekenaar: Renaud Garreta
Scenarist: Jean-Claude Bartoll

Najah is ontsnapt aan haar zelfmoordmissie die haar opgedragen werd door Tranh van Canh en kan daarbij ook het leven van Sam Natches redden. Het is duidelijk dat de Aziatische peetvader zijn zinnen heeft gezet op de functie van opperpeetvader en dus moet Sam sterven. Najah heeft een boontje gekregen voor de man in wiens organisatie ze moest infiltreren en ze heeft de indruk dat de gevoelens wederzijds. Sam wil zelf zijn leven in de misdaad opgeven om met haar een nieuw leven te beginnen maar hiervoor moet eerst de 20 miljard dollar die de van Canh hem heeft ontfutselt via de verkoop van Lobos, de Russische oliemaatschappij.

Najah ziet een uitweg. Sam weet niet dat ze ook werkt voor de Franse geheime dienst en ze schakelt Kapitein Darcourt in om hen te helpen. Ze worden ondergebracht in een safe house van de DSGE van waaruit ze hun tegenzetten kunnen beramen. Via de Fransen vraagt Najah toegang tot de geheime rekeningen van "slangenkop" om zo inzage te krijgen van de geldstropen van de maffiabaas. Ze willen de rode prins zoals ze van Canh noemen in het nauw drijven tijdens de grote raad die binnenkort zal plaats vinden in het Chinese Macau. Alle voorbereidingen worden getroffen maar Sam en Najah hebben geen rekening gehouden met de CIA die Sam ook uit de weg willen ruimen. Ze zijn dan ook verrast wanneer er plots aanvalshelikopters boven hun schuilplaats hangen en het vuur open. Ze droppen soldaten die het werk moeten afmaken mochten er nog overlevenden zijn. Sam en Najah hebben de aanval inderdaad overleefd en schieten terug maar Sam wordt dodelijk geraakt. Najah beseft dat ze moet vluchten en kan ongezien wegkomen. In haar vlucht wordt ze opgemerkt door twee soldaten die haar beschieten maar door een stom toeval treffen de soldaten elkaar en blijft zij ongedeerd. Eén van de mannen is Tom Windows. Hij is gewond maar zal overleven. Als ze de andere soldaat onderzoekt merkt ze een tatoeages op de arm van de triade van Canh.

Najah zint op wraak. Van Canh zal moeten boeten voor de dood van Sam en ze zal hem ontmaskeren in Macau. Tijdens de grote raad valt ze binnen met een klein team dat ze heeft samengesteld en dankzij de DSGE heeft ze de rekeningen van Canh en Sam kunnen manipuleren zodat ze tonen dat Sam helemaal geen geld verkwist had. Wel integendeel. De cijfers keren zich dus tegen van Cahn. Niet alleen dat, ook kan ze bewijzen dat de Aziaat achter de dood van Sam zit. Tranh van Canh voelt dat hij zal verliezen en trekt een wapen ondanks alle leden van de raad in principe onbewapend moeten zijn. Najah is echter sneller en schiet hem een kogel door het hoofd. Het feit dat hij gewapend is geeft ook aan dat Oleg, het hoofd van de beveiliging van de grote raad ook in het complot tegen Sam zat.

De overblijvers van de grote raad zijn het eens dat Najah over alle informatie bezit die ook Sam bezat en dat ze door hem goed op de hoogte is van alle activiteiten van hun organisatie. Ze opperen dan ook dat de Colombiaanse het nieuwe hoofd wordt van hun organisatie. Sam is hiermee gewroken maar nu wacht haar een dilemma. Ze is nu immers opgeklommen tot de hoogste post in de organisatie die ze moest infiltreren om ten val te brengen. Zal ze haar taak opgeven gezien haar opdrachtgevers allemaal dood zijn.