28. De onbekenden
37. De hinderlaag
69. Ponca-Ponca, de hondengod
70. Het heilige paard
71. De verdwijning van Edelhert
72. De grote trek
73. De muiters
74. Het onzichtbare wapen
75. Bessy's vreemde vriend
76. Ajax, de dobberman
77. De ongenode gast
78. Offer aan de nacht
79. De wreker
80. Het hol van Krotax
81. Het wagengeweer
82. Sheriff in nood
83. De hel in het drijfzand
84. Het geheim van Rhawik
85. Drie vlechten
86. De Californio
87. De adem der geesten
88. De bron
89. De overstroming
90. De ontvoering van Tali-Ya
91. Corvo de raaf
92. De hertenjagers
93. De eenzame bizon
94. Het verborgen wapen
95. De vakman
96. Kwang, de bergbever
97. De Pratt-school
98. De degen der vrede
99. De squatters
100. Vogelvrij
101. Diamond-R
102. Kid, de Apache
103. De ramp van Miles City
104. Mike Defflings goud
105. De beverdam
106. Klinga van de Lynxen
107. De blanke Sjamaan
108. Het fantoom van de Duivelsmesa
109. De schoolmeester
110. Murphi, de reus
111. De vossenfarm
112. De Papagokalender
113. Bij de ivoorjagers
114. De opgejaagden
115. De hagedisseneters
116. De berglopers
117. De grote blanke vader
118. De Greenhorns
119. Edelherts eer
120. Het brandende water
121. De Texaan
122. De Spooktrein
123. Lobo en Blanca
124. De uittocht
125. Zarak, de rode poema
126. Barry, de kleine wolf
127. Ondergang in de grot
128. De ontsnapte
129. De wereld van de duisternis
130. Wie is mijn moordenaar
131. De verdwaalden
132. De wraak der woestijn
133. De keuze
134. De gouden rots
135. Het gebied van de Orscha
136. Tragedie van de kustindianen
137. In het spoor van de eland
138. Otterstaart en zijn vriend de otter
139. De karavaan
140. Muiterij
141. Vlucht door de hel
142. De getuige
143. De duiveldans
144. De verdwenen kudde
145. De ongewenste spoorlijn
146. De gevangene van Fort North Point
147. Bestorming over Red River Town
148. Het vreemde S.O.S.-bericht
149. De wraak van de poema
150. Vlucht van Kleine Eenhoorn
151. Golo
152. De alligator-poel
153. Ontmoeting met Kleine Bever
154. Pioniers voor Picket-City
155. De gemaskerde ruiter met het flitsende paard
156. Het geheim van het reizende circus
157. Illegale paardenhandel
158. Het gekwetste paard
159. De talisman
160. De zeehonden
161. De snelle ruiter
162. Raaf, een moedige Cayuse-jongen
163. Edelherts visioen
164. Voor de redding van de sachem

74. Het onzichtbare wapen

Titel in originele taal: Het onzichtbare wapen
ISBN-nummer: 9002-10736-6
Eerste druk: juni 1969
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Tekenaar: Willy Vandersteen
Scenarist: Willy Vandersteen

Andy en Bessy zijn op zoek naar een onderkomen voor de nacht als ze bij een pionierswoning komen. Een vrouw doet de was aan de rivier wanneer Bessy op de vrouw afstormt en haar omver duwt. Tellen later dendert een rotsblok vanaf een helling naar beneden naar de plek waar Mary Higgins, want zo heet de vrouw, zat. Bessy heeft zo haar leven gered. Haar man Ben en dochtertje Carol zijn Bessy dankbaar maar ze vragen zich af hoe het rotsblok naar beneden kon komen. Samen met Andy gaan ze op onderzoek maar het is een raadsel. Ze willen terug naar huis gaan wanneer er plots een indiaan opduikt. Het is Zwervende Vos, een indiaan die ruilhandel drijft met de blanken. Mary zoekt wat spulletjes uit wanneer de indiaan plots hysterisch wordt. Hij heeft gezien dat het huis van de Higgins' op de begraafplaats staat van de boze medicijnman "Black Hawk".

Zwervende Vos is ervan overtuigd dat de geest van de medicijnman het gezin zal treffen en vertrekt angstig. Andy besluit om te blijven en Ben te helpen met het maken van een omheining. Lang blijft het niet rustig want Carol slaat alarm als ze een drenkeling ziet in de rivier. Als Ben en Andy ter plekke komen zien ze niets meer. Ze krijgen de tijd niet om het uit te zoeken want plots duikt er een paard op zonder ruiter. Bessy wordt onrustig en loopt weg terwijl beide mannen het dier volgen. Zo zien ze Ben's buurman, mister Richards, op de grond liggen. Hij verklaart dat het paard gek werd toen er plots een hand uit het water kwam. Net hetzelfde fenomeen als Carol zag. Welke duistere krachten zijn hier aan het werk. Zou de vloek van "Black Hawk" dan toch waarheid bevatten? Hoe dan ook Richards kwam met slecht nieuws. Hij wil de boerderij van Ben en Mary kopen. Als ze weigeren dan zal hij ervoor zorgen dat hun schulden onmiddellijk moeten betaald worden. Hij geeft het koppel 24 uur of anders moet Ben zijn bezit opgeven.

Andy wil natuurlijk helpen en wil hen het geld lenen. Hij neemt twee paarden om snel naar de naburige stad te rijden en geld af te halen op de bank. Zijn voorstel werd echter overhoord en enkele ongure kerels willen verhinderen dat hij terugkeert met het geld. Gelukkig had Andy dat voorzien en kon hij het geld goed verstoppen waardoor hij nog net op tijd komt om de schulden af te lossen. Richards is woest maar kan niet anders dan vertrekken. Andy stelt voor om nog wat te blijven en te helpen op de farm. Enkele weken gaan voorbij zonder incident tot Carol en Bessy met een vlot de rivier op trekken. Daar op het midden van de rivier ziet Carol weer die hand. Ze slaat in paniek en valt overboord. Gelukkig is er Bessy die haar terug op het vlot krijgt maar ze zijn hun stuurstok kwijt waardoor het vlot steeds sneller richting de waterval drijft. Ook nu weer is Bessy de redder in nood en kan hij het meisje redden. De collie houdt haar vast in haar sterke kakken tot Andy en Ben opduiken. Ze zijn gered maar Ben heeft er genoeg van. Andy wil het mysterie ophelderen en gaat op zoek naar Zwervende Vos.

Tijdens zijn zoektocht komt hij twee indianen tegen van dezelfde stam als Zwervende Vos. Ze vertellen hem dat ze hun stamgenoot voor het laatst hebben gezien toen hij naar de boerderij van Richards ging. Andy gaat er naartoe wetende dat het geen warm welkom zal zijn. Richards doet Andy geloven dat hij niet weet waar de indiaan is maar als Andy vertrekt vindt hij sporen van een onbeslagen paard. Hij volgt de sporen en komt zo op een verborgen kampplek. Hij besluit om er onopgemerkt te verblijven en de boerderij van Richards in het oog te houden. De nacht valt en op de boerderij van Higgins wordt het weer onrustig. Ben is de omgeving aan het verkennen en terwijl Mary en Carol alleen thuis zijn wordt Bessy onrustig. Mary is gealarmeerd en wanneer er een hand voor het raam opduikt aarzelt ze niet en schiet. Het sein voor Bessy om in actie te komen. Ze werpt zich op de belager. Het is Zwervende Vos. Bessy heeft hem erg toegetakeld en Mary stuurt de hond met een briefje naar zijn meester om die op de hoogte te brengen. Tijdens haar tocht merkt de hond een loslopend paard. Ze springt naar de teugels en brengt het dier tot stilstand. De indiaan die achter zijn geschrokken paard liep is Bessy dankbaar maar merkt dan het briefje rond haar nek. Hij probeert het te bemachtigen maar dan komt Andy aangereden.

Andy heeft Richards afgeluisterd en weet het ware verhaal. Zwervende Vos werkte voor de grootgrondbezitter en probeerde met legendes de Higgins' angstig te maken zodat ze zelf zouden vertrekken. Hij vraagt aan de indiaan om de sheriff te gaan verwittigen terwijl hij naar de farm van Ben en Mary snelt om ze te helpen want nu Richards weet dat Andy de waarheid kent zal hij hard toeslaan. Richards duikt op met enkele van zijn cowboys en al snel fluiten de kogels door de lucht. Hoewel Ben en Andy gewond raken weten ze het beleg te doorstaan. Richards probeert dan maar een list. Terwijl hij Mary aan de praat houdt zal één van zijn mannen langs achter binnendringen. Maar dat was zonder Bessy gerekend die de man tijdig opmerkt. Als de sheriff opduikt met enkele mannen beseft Richards dat zijn spel uit is en hij laat zich gewillig inrekenen. De nachtmerrie voor Carol en haar ouders is voorbij.