3. De muur van de stilte

Titel in originele taal: Le mur du silence
ISBN-nummer:
Eerste druk: Januari 1959
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Albert Weinberg
Scenarist: Albert Weinberg

Tijdens zijn eerste opdracht voor de Canadese luchtmacht moet Dan Cooper een op hol geslagen lange-afstandsraket neerhalen. Tijdens de operatie meld één van zijn vleugelmannen een bijna contact met een geheimzinnige zwarte massa die op hoge snelheid kwam aanvliegen. Terug op de basis in Alberta maakt Cooper kennis met twee Zweedse lijnpiloten die verklaren dat hun "Douglas" enige uren voorheen eveneens werd neergehaald door een geheimzinnige zwarte vlek.

De volgende ochtend gaat Dan op zoek naar het brak van de Douglas. Hij constateert dat de vleugels als het ware van het toestel werden gesneden en treft bovendien nog een geheimzinnige badge met een exotisch schrift aan op het wrak.

Het wordt alsmaar duidelijker dat de vlek niet minder is dan een kleine formatie ongeïdentificeerde vliegtuigen die met ongeziene snelheid door de lucht klieven en vliegtuigen aanvallen op de grond zodat de bemanning en passagiers de aanval steeds overleven. De tuigen werden ook al waargenomen door de mensen die werken in het internationale ruimtestation hetgeen bewijst dat de vliegtuigen ook kunnen opereren buiten de atmosfeer.

Om de luchtpiraten te verschansen wordt een geheime missie op poten gezet. Samen met een nieuwe ultra-geheime coleopter, ontwikkeld door de Franse professor Duroc, moet Dan zijn blauwe driehoek landen op het nieuwste vliegdekschip Montcalm. Het schip werd ontwikkeld voor de nieuwste vliegtuigen te huisvesten maar kan een aanval van de luchtpiraten niet weerstaan. Door iedereen op hun weg te verdoven slagen de piraten erin om de professor te schaken. Ook Dan is een slachtoffer.
Als Dan de volgende dag tijdens een vlucht de melding krijgt de de zoon van de professor zonder toestemming is opgestegen van de Montcalm zet Dan de achtervolging in. Hij haalt het toestel in maar wordt na een waarschuwing neergeschoten door Duroc Jr.
Dan en zijn driehoek duiken in zee en onder water doet Dan een geweldige ontdekking

Hij ziet er een enorme duikboot in de vorm van een vliegdekschip. Zou dit de basis van de piraten kunnen zijn en wie kan zo'n fantastisch project ontwerpen? Als Dan en zijn medepassagier gered worden doet hij zijn verhaal en kan er naast in de lucht ook onder water gezocht worden naar de vreemde tuigen.