5. Bod op het Kremlin

Titel in originele taal: O.P.A. sur le Kremlin
ISBN-nummer: 978-9067-93826-6
Eerste druk: 2006
Uitgeverij: Dargaud Uitgeverij
Tekenaar: Renaud Garreta
Scenarist: Jean-Claude Bartoll

In opdracht van Dick Matthews en Anatoly Karpov probeert Najah nog steeds te infiltreren in wat men de "Grote raad" van de georganiseerde misdaad noemt. Via Sam Natches komt ze in contact met de Russische Boris Berezkoff. Hij is één van de rijkste mannen van Rusland en is eigenaar van de Borberbank en bezit ook nog eens de meerderheid van de aandelen van LOBOS, een Russiche oliemaatschappij. Omdat huidig president Aboekin Lobos tegenwerkt probeert Boris de man uit het zadel te lichten via verkiezingen. Hij richt de partij Nieuw Rusland op en schuift Micha Majakovski naar voor als de sterke man van de parij.

Boris en Najah gaan luisteren naar een toespraak van Micha wanneer hij neergeschoten wordt. Hoewel de dader wordt doodgeschoten denkt Najah dat het schot van elders kwam. Berezkoff is wit van woede bij de dood van zijn kandidaat en gaat naar de President om uitleg te vragen. Hoewel Igor Palpatin, de kabinetchef van de president, zegt dat hij de hoogste prioriteit geeft aan het onderzoek rond de dood van Micha, gelooft eigenlijk niemand een woord van wat hij zegt. Met rede want achter de schermen geeft Aboekin via Palpatin orders aan generaal Vlassov. Die orders luiden om Berezkoff en Nieuw Rusland ten val te brengen.

Ondertussen is ook Sam Natchez in Moskou aangekomen. Hij zal vanuit de Borberbank een beveiligde videoconference opzetten met de andere leden van de raad en Najah mag voor het eerst deelnemen. Ze zal nu de identiteiten van alle hoofden kunnen doorgeven aan haar opdrachtgevers. De vergadering verloopt niet goed voor Sam maar dat kan hen niet weerhouden om naar een receptie van Boris in het Bolsjoi te gaan. Najah heeft het naar haar zin maar wanneer ze herkend wordt door Alejandro Montalban, een Colombiaan uit haar verleden krijgt haar dekmantel een deuk. Oleg Starvski heeft immers het incidentje gezien en wil al lang Najah uit zijn weg.

Een paar uur later gaat Najah een luchtje scheppen. In werkelijk wil ze de verkregen informatie overbrengen aan Kaptein Darcourt van het DSGE. Tijdens haar wandeling komt ze voorbij het "instituut voor Mentaal onderzoek" waar in het verleden Karpov het voor het zeggen had. Ze gaat naar binnen en ontmoet diens vrouw Irena. Samen leggen ze mentaal contact met Karpov. Zo komt ze erachter dat Dick Matthews dood is en dat ook Karpov stervende is. Niemand is dus nog op de hoogte van haar opdracht. Ze kan natuurlijk niet weten dat de president van Amerika een andere vertrouwensman heeft gecontacteerd om project Insiders levend te houden.

Najah, nog steeds onder de indruk van wat ze net heeft geleerd wandeld wat doelloos rond wanneer ze wordt aangesproken door een vrouw. De vrouw had ze daarvoor vluchtig leren kennen en stelt haar voor om haar thuis te brengen maar net op dat moment duiken er gewapende mannen op die haar ontvoeren. Uren later wordt ze wakker op een zolderkamer, ver van de bewoonde wereld. Ze werd ontvoerd in opdracht van Starvski. Ze kan haarzelf bevrijden en met een gestolen sneeuwscooter kan ze vluchten. Met de mannen van Starvski in haar kielzog probeert ze de Finse grens te bereiken. Helaas is deze afgesloten. Ze is ingesloten en lijkt een vogel voor de kat. Dan duikt er een helicopter op. De heli laat een touwladder zakken en Najah heeft geen keus. Gevangen genomen worden of de touwladder grijpen. Ze grijpt de touwladder maar weet niet dat het de mannen van generaal Vlassov zijn. Vlassov had namelijk ontdekt dat ze jaren geleden verwikkeld was in het bevrijden van een terrorist uit een FSB kamp in Grosny. Een misdaad waarop maar één straf van toepassing is. De dood met de kogel.