1. Drugs Business

Titel in originele taal: Drugs Business
ISBN-nummer: 978-9085-58277-9
Eerste druk: 2012
Uitgeverij: Dargaud Uitgeverij
Tekenaar: Renaud Garreta
Scenarist: Jean-Claude Bartoll

In zijn laatste momenten heeft Sam Natches het volledige financiële kluwen van de grote raad aan Najah vertelt en dat levert haar de positie als opperpeetvader van de grote raad op. Ze zit nu wel met een gigantisch moreel vraagstuk in haar hoofd. Blijft ze trouw aan haar opdracht als insider of neemt ze een carrière wending aan de top van een grote misdaadorganisatie. Hoe dan ook ze zal haar kamp nu moeten kiezen.
De grote raad bestaat naast haar nog uit Barones Souvault de Théoul, die haar niet gunstig gezind is, Franck Di Castro die de Causa Nostra vertegenwoordigd en de Japanner Ryuchi Anamoto van de Yakuza. Het is bij deze laatste dat Najah haar intrek heeft genomen omdat ze haar positie binnen de grote raad staande wil houden. Hiervoor heeft ze in de eerste plaats de steun nodig van de Yakuza en Anamoto zal haar voorstellen aan alle clan verantwoordelijken van deze organisatie. Niet veel later heeft ze dat vertrouwen op zak en kan ze haar eerste beslissing als peetvader uitvoeren.

Die beslissing brengt haar naar de Caraïben op verzoek van Franck Di Castro. Hij heeft de grote raad bijeen geroepen in vergadering om een geschil tussen Steve Torquemada, die de Colombiaanse kartels vertegenwoordigd en de Mexicaan Jesus "El Loco" Hernandez te beslechten. El Loco wil exclusiviteit voor de drughandel in Amerika, een gebied dat al jaren in handen is van de Colombianen. Ze slaagt op een indrukwekkende manier om beide kemphanen tevreden te stellen en iedereen is opgetogen over de manier waarop ze haar eerste grote raad heeft geleid. Najah heeft Amerika toegewezen aan de Mexicanen maar Steve krijgt in ruil de verdeling over Europa via het Afrikaanse continent.

Enkele dagen later bevinden Steve en Najah zich dan ook in een helikopter boven de Nigerdelta. Ze willen de transportlijnen bepalen maar Najah had geen rekening gehouden met de vele rebellen in het gebied die haar helikopter als bedreigend ervaren en uit de lucht schieten. Als ze bij hun positieven komen zitten ze gevangen in een of ander rebellenkamp. Gelukkig vloog ze met een toestel van de Barones dat uitgerust was met GPS en zo volstond één telefoontje om haar en haar gezel te bevrijden en naar het penthouse van de Barones te brengen waar ze kennis maakt met Rowland, de peetvader van de Delta, naar wie ze eigenlijk al van in het begin op weg was. Samen kunnen ze de distributie van het Colombiaanse kartel nu bespreken maar dan krijgt de Barones een telefoontje vanuit Amerika met de mededeling dat Najah een Agente is voor de Amerikaanse geheime dienst.