3. Raketten voor Islamabad

Titel in originele taal: Missiles pour Islamabad
ISBN-nummer: 978-9067-93744-3
Eerste druk: 2004
Uitgeverij: Dargaud Uitgeverij
Tekenaar: Renaud Garreta
Scenarist: Jean-Claude Bartoll

Nu Nahja eindelijk het vertrouwen heeft verworven van haar baas Sam Natchez probeert ze te infiltreren in de Grote Raad. Er zijn immers nog geen bewijzen dat Sam de peetvader is van deze criminele organisatie. Om een dag mag ze Sam vergezellen tijdens een golf meeting met Bertrand Cordez, een Franse wapenfabrikant. Cordez is directeur van NMM en wil zijn "Geronimo" raketten verkopen aan Pakistan. Een deal van zo maar eventjes 1,5 miljard waar ook een Amerikaanse concurent veel voor voelt. Sam kan Cordez overtuigen dat hij via een speciaal hiervoor opgerichte holding Salamex ervoor kan zorgen dat Pakistan voor de Geronimo zal kiezen. In ruil ontvangen ze een commissie van 10% van het verkoopsbedrag. Cordez weet dat hij zonder Sanchez hulp geen kans maakt en gaat akkoord.

Enkele dagen later vliegen Sam en Nahja naar NMM om van een demonstratie van de Geronimo te kunnen genieten. Het blijkt een uniek wapen dat technologisch de concurrentie ver achter zich laat. Deze technologische voorsprong is echter niet voldoende om de clienten te overtuigen om tot de koop over te gaan. Sam vertrekt dus met Nahja naar Islamabad waar ze Zia Jah ontmoeten. Een vriend van Sam Sanchez en tevens baas van de inlichtingendienst van het Pakistaanse leger. Hij zal ervoor moeten zorgen dat zijn land voor de Geronimo zal kiezen. Nahja weet niet dat naast deze functie Zia Jah ook peetvader is van de Pakistaanse criminele organisatie "gouden halve maan" en in die hoedanigheid voor Sam werkt. Terwijl Sam zijn vriend opzoekt draagt hij Nahja op om terug naar het hotel te gaan om er Cordez in het oog te houden.

Als Najah Cordez ophaalt aan het hotel gebeurt het onverwachte. Een zelfmoordterrorist brengt zijn bommengordel tot ontploffing. Tussen de vlammen en de choas duiken er ook nog gewapende mannen op die het blijkbaar op de wapenhandelaar gemunt hebben. Najah is heeft echter nog de tegenwoordigheid van geest om in te grijpen en Cordez veilig achter een autowrak te trekken terwijl ze een vuurgevecht aangaat met de aanvallers. Al snel valt ze zonder kogels. Wat nu?