5. Belle Starr

Titel in originele taal: Belle Starr
ISBN-nummer: 2940-01284-9
Eerste druk: 1995
Uitgeverij: Lucky Productions
Tekenaar: Morris
Scenarist: Xavier Fauche

Lucky Luke brengt een arrestant naar Fort Smith waar hij zal berecht worden. Hij treft er een sheriff aan die op z'n zachts gezegd niet echt gemotiveerd is. Dat blijkt uit het feit dat de criminaliteit in het stadje wordt in stand gehouden door mevrouw Belle Starr. Voor iedere bandiet die door rechter Story wordt veroordeeld betaalt zij de borgsom om hem vrij te kopen. De bandieten blijven dan voor haar werken en doen overvallen op twee plaatsen tegelijk waardoor de sheriff machteloos moet toekijken. Wanneer Kapitein Bradbury komt melden dat er 40 paarden werden gestolen blijkt zelfs de cavalerie niet te kunnen ontsnappen aan de fratsen van Belle Starr.

Luke en de sheriff bedenken dan het plan om te infiltreren in haar bende. Luke zal zich laten arresteren en veroordelen en kan haar zo isoleren door al haar medewerkers één voor één uit te schakelen. Luky Luke begint een campagne tegen Belle Starr en dit wordt al snel opgemerkt door de dominee van het stadje. De geestelijke leeft van de enorme giften van Belle en wil dit zou houden. Hij eist dan ook dat de rechter zijn werk doet en Luky Luke veroordeeld. Nu is het enkel wachten op Belle Starr die zijn borgsom zal betalen. Enkele uren later is Luke dan ook in gezelschap van Belle Starr op weg naar Youngers's Bend, haar kleine ranch. Daar treft hij tot zijn grote verbazing naast Billy the Kid ook de Daltons aan. Luke laat er geen gras over groeien en start een charme offensief waar Belle Starr gevoelig voor is. Het duurt dan ook niet lang of hij krijgt haar zo ver dat ze Billy terug naar de gevangenis stuur. Dat is één.

Om de Daltons uit te schakelen heeft Lucky hulp nodig. Hij rijdt naar Ma Dalton om haar te vertellen dat haar zoons inwonen bij een vrouw. Zij vindt dat haar jongens, en dan vooral Averell, nog te jong zijn om met vrouwen om te gaan en zal haar zonen hierop zeker aanspreken. Ook de Daltons zullen dus weldra uit de greep van Belle Starr zijn. Dat zijn er dus al 5 minder. Dan gebeurt er iets dat Luke niet had zien aankomen. Tijdens de zondagmis daagt rechter Isaac Parker op in gezelschap van zijn beul George Maledon. Parker is door President Grant benoemd om de rechtbank in Fort Smith over te nemen en criminelen zwaar te straffen. De rechter is door een stom toeval in bezit gekomen van een foto die de indruk geeft dat Luky Luke een overval aan het plegen is. Zijn eerste veroordeling zal dus die van de cowboy zijn. Luke beseft dat er met deze rechter niet te spotten valt en kiest voor de vlucht en springt door het raam naar buiten om vervolgens met getrokken pistool terug naar binnen te gaan. Hij heeft er genoeg van en het is tijd om open kaart te spelen.

Hij vraagt aan de aanwezige soldaten om "de aanval" te blazen op hun klaroen waarna enkele ogenblikken later er vanuit het niets de 40 gestolen paarden opduiken? Sommige paarden worden zelfs nog bereden door indianen die nu blijkt dat de paarden gestolen waren hun geld terug vragen aan Belle Starr. Lucky legt zijn plan uit aan de rechter die nu enkel nog Belle Starr dient te berechten. Omdat vrouwen niet mogen gehangen worden veroordeeld hij haar tot een lange gevangenisstraf. Rechter Story en de dominee zijn de stad reeds ontvlucht en daardoor zal het leven in Fort Smith snel terug normaal worden. Zeker wanneer er bekend wordt dat er met een rechter zoals Parker niet te spotten valt.