Lucky Luke

Lucky Luke, De eenzame cowboy. Lucky is het type voorbeeld van de trotse cowboy. Overal waar er onrecht is kan men beroep doen op deze cowboy en zijn schrander paard Jolly Jumper. Als zij tenminste niet achter de Daltons aanzitten.

 
Jolly Jumper

Jolly Jumper is het trouwe paard van Lucky Luke. Dit slimme dier staat zijn baas steeds bij in het avontuur. Het is het snelste paard van het westen. Als Jolly niet met zijn ruiter op zoek is naar wat aktie, doodt het de tijd met schaken en soms ook wel eens met valsspelen.

 
De Daltons

Wie moet men de Daltons nog voorstellen. De gebroeders Joe, Jack, William en Avrell zijn in het hele wilde westen bekend voor hun overvallen, geweld, schrikbewind en... domheid. Als ze vrij zijn gaan ze in de clinch met de wet, als ze gevangen zitten, dan breken ze uit, om nadien door Lucky Luke weer gearresteerd te worden.

 
Rataplan

Rataplan is de bewakingshond van de gevangenis. Hij is oliedom. Hij herkent niemand en is eigenlijk alleen maar met zijn maag bezig. Hij is belast met het bewaken van Joe Dalton, maar meestal merkt hij zelfs niet dat de Daltons ontsnapt zijn.

 
Bones

Naast alle hierboven vermelde personages, komt Bones het meeste voor in de reeks. Zij het veelal annoniem. Bones is de doodgraver en heeft nog nooit klachten gehad van zijn klantjes. Hij stinkt naar formol en de levenden blijven liever uit zijn buurt.