4. Wanted Lucky Luke

Titel in originele taal: Wanted Lucky Luke
ISBN-nummer: 978-2884-71950-6
Eerste druk: Mei 2021
Uitgeverij: Lucky Comics
Tekenaar: Matthieu Bonhomme
Scenarist: Matthieu Bonhomme

Zoals steeds zwerft Lucky Luke door de prairie wanneer hij plots beschoten wordt. Voor een cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw is dat op zich geen probleem en hij kan zijn belager verwonden. Een zoektocht door de rotsen levert echter niets op. Zijn aanvaller is verdwenen. Hij schrikt zich echter een hoedje als hij een wanted-poster met zijn beeltenis vindt in het zand. Er wordt een premie van 50.000 dollar voor hem uitgeloofd. Voor zo'n bedrag heeft hij alle premiejagers van het westen op zijn nek. Maar waarom?

Veel tijd om erover na te denken krijgt hij niet want in de verte hoort hij schoten en krijgsgewoel. Samen met Jolly Jumper stormt hij op het geluid af en ziet hoe een huifkar wordt belaagd door indianen. Luke aarzelt geen seconde en kan de indianen snel verdrijven. Groot is zijn verrassing wanneer hij ziet dat de huifkar wordt bemand door drie mooie zussen, Angie, Cherry en Bonny, die met hun kudde op weg zijn naar het stadje Liberty aan de overkant van de woestijn, dwars door het gebied van de Apaches. De cowboy wil ze helpen maar ook Angie heeft de poster gezien met de beloning en besluit om een wapen te richten op Luke. Zij kunnen immers die 50.000 dollar goed gebruiken. Onze held kan de dames min of meer overtuigen dat hij onschuldig is en biedt hen zijn hulp aan om tot in Liberty te geraken. De tocht is lang en zwaar en dus gaan de meisjes akkoord.

Tijdens hun tocht worden de meisjes een beetje verliefd op de cowboy en sluiten een weddenschap af. Zij die Luke het eerste kan kussen mag hem het hof maken. Luke heeft echter geen tijd om zich met de liefde bezig te houden want die nacht weet zijn eerste belager hen in een hinderlaag te lokken. Rusty, de zoon van Phil IJzerdraad had gezworen zijn vader te wreken en met de gezocht-poster had hij nu een ideaal excuus. Hij kan Cherry onder schot houden om zo Luke te dwingen zijn wapens af te leggen. Cherry's liefde is echter groter dan de drang naar geld en slaat Rusty bewusteloos. De outlaw kan helaas ontsnappen als hij weer bij zijn positieven komt en het viertal besluit dan maar om hun gevaarlijke tocht verder te zetten. De woestijn kent geen genade en na een lange rit vol gevaren waarbij ze zelfs hun kudde verliezen zien ze Liberty liggen en kunnen ze de stad binnen rijden.

Groot is hun ontgoocheling als blijkt dat het standje volledig verlaten is. Of toch niet? Zonder een kans te zien om zijn wapen te grijpen worden enkele lasso's rond Lucky geworpen. Machteloos moet hij toezien hoe Joss Jamon en zijn bende plots uit de bouwvallige saloon opduikt. Hij zegt dat zij de enige bewoners zijn van het dorp en dat ook hij de 50.000 dollar best kan gebruiken. Hij laat Lucky Luke bewaken en dwingt de drie meisjes om op te treden op een feestje. Bonnie moet muziek maken en terwijl Cherry zingt moet Angie met Jamon dansen. De bewakers van Luke zijn jaloers omdat zij niet mogen deelnemen aan de pret en besluiten de cowboy alleen te laten om mee te gaan feesten. Dat hadden ze beter niet gedaan want Rusty Ijzerdraad daagt weer op om zijn prooi op te eisen. Hij neemt de cowboy mee maar zijn domheid zorgt ervoor dat Lucky Luke zich snel van hem kan ontdoen. Nu hij terug een pistool heeft keert hij terug naar Liberty om de bende van Joss Jamon op te rollen en de meisjes te redden. Hij lijkt er in te slagen maar dan duiken de Apaches op. Ook zij kunnen het geld goed gebruiken en overmeesteren de cowboy. Alles lijkt verloren maar als de nood het hoogst is daagt de cavalerie op om de situatie te redden.

Helaas is de cavalerie er niet om Luke te redden maar om hem te arresteren. Dan vindt Cherry in een draagtas een hoop aanplakbiljetten en lijm. Eén van de bendeleden is immers Dick Dalton, een neef van de beroemde Dalton broers. Hij wou de vijfde Dalton worden door hun nemesis uit te schakelen. Dit bewijs is voldoende om Luke vrij te spreken en in de plaats daarvan alle anderen te arresteren. Als de meisjes vernemen dat spoorwegen een groot station willen bouwen in Liberty besluiten ze om te blijven en de stad weer terug op te bouwen. Luke heeft geen zin in een leven met een vrouw en zoek verder naar avontuur, rijdend in de richting van de ondergaande zon.