6. De dood in het bloed

Titel in originele taal: La mort dans le sang
ISBN-nummer: 978-9088-86290-8
Eerste druk: April 2011
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Thierry Labrosse
Scenarist: Arleston

Na de recente gebeurtenissen houden de Draken een congres in Parijs. Moréa heeft de eer de zaal toe te spreken en verteld ronduit over de bacterie die leven op Mars, de planeet van hun origine, terug mogelijk zou kunnen maken. Ze predikt ook om een eventuele vrede met de Engelen maar dat is zeer tegen de zin van Torres en de zijnen. Torres is een gehaaide demagoog die over lijken gaat om zijn doel te bereiken en zijn eerste doel is de macht te verkrijgen van alle Draken en enkel Moréa en haar vrienden staan hierbij in de weg.
Terwijl Moréa op weg is naar de Eifeltoren voor een romantisch diner met Theo krijgen ze het aan de stok met enkele achtervolgers. Tijdens de achtervolging speelt ze Terkio kwijt en hij kan dan ook niet voorkomen dat Moréa na lang weerwerk toch gesnapt wordt.

Het is nog onduidelijk wie achter de aanslag zit maar Terkio is niet bezorgd. Hij heeft immers een zendertje ingeplant bij Moréa zodat ze steeds weten waar ze zit. Als Moréa ontwaakt uit haar verdoving staat ze oog in oog met oude bekende Immaros. Hij is zwaar verminkt aan het gelaat maar zijn gezichtsimplantaat detecteerd wel het zendertje in Moréa haar arm. Hij draagt zijn nieuwe rechterhand Gena op tijd te winnen door het zendertje elders te plaatsen. Ze speelt het klaar om het zendertje in een drankje van Torres te laten vallen en wanneer deze het opdrinkt wijzen alle sporen van Moréa naar Torres. Onder toeziend oog van de raad van Draken valt Jeeves en Terkio het appartement van Torres binnen maar ze vinden natuurlijk niemand. Ze ontdekken snel de reden van hun vergissing en krijgen van de raad drie dagen om Moréa te vinden.

Niemand beseft dat Torres ook echt achter de ontvoering van Moréa zit, maar nu het zendertje ontdekt is beseft deze dat zijn bondgenoten hem proberen een hak te zetten. Ondertussen vertelt Immaros zijn gevangene dat ze eigenlijk half Draak, half Engel is en dat hij niemand minder dan haar vader is. Hij vertelt haar ook dat hij een nieuw biologisch wapen heeft dat enkel werkt tegen Draken. Hij spuit haar in met het virus om te zien of het ook op haar effect heeft en sluit haar in afwachting op in een goed bewaakte cel. Moréa is natuurlijk van geen kleintje vervaard en weet te ontsnappen. Ze vlucht te voet weg maar niet voorkomen dat ze enkele tellen later toch weer gesnapt wordt. Haar vlucht is echter gefilm en weldra gaan de beelden de wereld rond. Theo McMullen en Terkio wachten dan ook niet om binnen te vallen op de lokatie waar ze zich bevindt. Terkio gaat achter Torres na en als hij deze bij de lurven heeft wordt duidelijk dat Torres en zijn helper Akelda onder één hoedje spelen met Immaros. Zowel Akelda en Torres kunnen ontkomen maar Terkio bevindt zich nog op het dak van het gebouw dat ieder moment kan ontploffen. Terkio verdwijnt in een grote vuurzee. Is dit het einde van de ridder?