2. De wervels van de draak

Titel in originele taal: L'échine du dragon
ISBN-nummer: 978-9024-56906-9
Eerste druk: 2002
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Thierry Labrosse
Scenarist: Arleston

Een onderzoeker van de afdeling research van DWC heeft een belangrijke ontdekking gedaan die de toekomst van de mens kan veranderen. Eer ze de resultaten van haar onderzoek kan voorleggen aan Lara Minellis wordt ze vermoord door Lumpre, haar naaste medewerker, die er snel van door gaat met alle onderzoeksresultaten. Het onderzoek zou een bacterie zijn die terravorming op Mars zou kunnen inleiden. Iedereen denkt aan industriële spionage, maar Moréa en Terkio denken meer in de richting van de Engelen.

Het spoor leidt al snel naar Amerika, dat zich enkele jaren geleden heeft geïsoleerd van de rest van de wereld om een vreemdeling hatende puriteinse dictatuur te worden: De verenigde Christelijke staten. Terkio en Moréa reizen naar Miami en vinden al snel het levenloze lichaam van Lumpre dat moest dienen om hen in de val te lokken. Ze kunnen maar nipt ontsnappen maar vallen in de handen van de Amerikaanse politie, wat zo mogelijk nog erger is.

Moréa en haar vriend worden voorgeleid voor de rechter maar door tussenkomst van de Engelen gaan ze vrijuit. Nu ze in de greep zijn van de Engelen wordt Moréa door hen ontvoerd voor de ogen van Terkio. Hij kan hen volgen tot aan een geheime basis diep in de Everglades verscholen en moet dan met lede ogen toezien hoe Moréa gedwongen wordt om in te stappen in een ruimte raket die enig tellen later in een bol van vuur opstijgt om de Aarde te verlaten...