2. De wervels van de draak

Titel in originele taal: L'échine du dragon
ISBN-nummer: 978-9024-56906-9
Eerste druk: 2002
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Thierry Labrosse
Scenarist: Arleston

Een onderzoeker van de afdeling research van DWC heeft een belangrijke ontdekking gedaan die de toekomst van de mens kan veranderen. Ze heeft een bacterie ontdekt die verantwoordelijk kan zijn voor de start van terra vorming van Mars. De houder van deze ontdekking heeft in principe een volledig nieuwe wereld in handen om te ontginnen. Als de onderzoeker haar bevindingen wil voorleggen aan Lara Minellis, de directeur van de afdeling Biotechnologie van DWC wordt ze vermoord door haar assistent Lumpre. De man kopieert alle onderzoeksresultaten, steekt het lab in brand om vervolgens spoorloos te verdwijnen.

De top van DWC wordt samengeroepen om het geval te bespreken en hoewel alles in de richting van industriële spionage lijkt te leiden denken Moréa en Terkio meer in de richting van de Engelen. Samen vinden ze al snel een spoor naar Lumpre en het lijkt naar Miami te leiden. Amerika, dat zich enkele jaren geleden heeft geïsoleerd van de rest van de wereld om een vreemdeling hatende puriteinse dictatuur te worden: De verenigde Christelijke staten. Ze moeten dus ongezien het land binnen raken omdat ze in de anonimiteit willen opereren. Ze moeten immers niet op de radar van de Engelen komen.

Via de zee zetten Terkio en Moréa voet aan wal in Miami en vinden al snel het levenloze lichaam van Lumpre en beseffen dat ze in een val van de Engelen zijn gelopen. Plots zijn ze omgeven door Engelen die geen moment aarzelen om hen om te brengen. Ze schieten raketten af en enkel door een wonder kunnen ze ontsnappen. Hun ontsnapping heeft echter veel energie gekost en Terkio kan niet voorkomen dat ze in handen vallen van de Amerikaanse politie. De arrestatie haalt al snel het nieuws in Cuba waar de directie van DWC besluit om hun advocaten naar Miami te sturen. De advocaten zullen niet veel kunnen uithalen want de staat voert een schaduwproces waar feiten niet van toepassing zijn. De rechter staat op het punt ze te veroordelen wanneer iemand hem iets in het oor fluistert dat zijn besluit doet veranderen. Ze worden onmiddellijk in vrijheid gesteld maar Terkio vermoedt dat de Engelen er voor iets tussen zitten en is op zijn hoede. Ze vallen wederom in een hinderlaag. Ridder Terkio kan ontsnappen maar kan niet voorkomen dat Moréa wordt gevat. Terwijl Terkio aan zijn achtervolgers wil ontkomen valt Moréa in handen van dokter Luwellyn die haar injecteert met een drug die haar volledig willoos maakt. Onder invloed van de drug stuurt ze haar advocaten naar huis met het bericht dat alles in orde is met haar en dat ze nog even in het land blijft.

Net voordat ze de injectie kreeg had Moréa nog de kans gezien om de camera op haar telefoon te activeren waardoor bij DWC duidelijk wordt dat hun baas onder dwang handelt en zien hoe de vrouw wordt weggevoerd. Terkio heeft zijn achtervolgers kunnen uitschakelen en gebruikt hun voertuig om zijn beschermelinge te achtervolgen. De tocht brengt hen naar de Everglades waar hij met lede ogen toezien hoe Moréa gedwongen wordt om in te stappen in een raket die enig tellen later in een bol van vuur opstijgt om de Aarde te verlaten...