3. Het vuur van de tijd

Titel in originele taal: Le feu du temps
ISBN-nummer: 978-9024-56907-6
Eerste druk: januari 2004
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Thierry Labrosse
Scenarist: Arleston

Moréa werd door de Engelen naar een basis in de ruimte gebracht waar dokter Luwellyn op haar zal experimenteren in de hoop zo het geheim van de onsterfelijkheid van de Draken te doorgronden. In opdracht van Immaros schiet ze Moréa steeds weer opnieuw een kogel in het hoofd en wanneer de vrouw dan regenereert registreert de computer alle genetische ontwikkelingen. Als ze zo enkele dagen kunnen doorgaan zullen ze zeker slagen in hun opzet. Na de 73ste keer wordt Moréa wakker met het besef dat ze moet handelen. Ze wacht even met het openen van haar ogen en dit geeft haar de tijd om in actie te komen. Ze schakelt de sadistische dokter en een bewaker uit en vlucht weg door de gangen van het station.
Tijdens haar vlucht valt ze door een soort spiegel die een portaal blijkt te zijn. Opeens staat ze in een totaal ander vertrek op de begane grond. Op de monitors ziet ze mensen op Mars waardoor ze besluit dat ze op de rode planeet zit.

Terwijl Moréa probeert uit te zoeken hoe de vork in de steel zit probeert Ridder Terkio ongezien in te breken in de ruimtebasis om Moréa te redden. Niet wetende dat ze niet meer aan boord is. Omdat het station niet sterk bemand is kan hij er relatief simpel in slagen om de bemanning te overmeesteren. Hij sluipt tot in het labo van Dokter Luwellyn om haar onderzoek te vernietigen en jaagt haar in één ruk ook nog een kogel door het hoofd zodat ze haar bevindingen nooit meer zal kunnen rapporteren. Via de bemanning is Terkio te weten gekomen dat er zich in de vertrekken van Immaros een portal staat waarmee hij het station kan verlaten wanneer hij maar wil. Hij beseft dat Moréa via die weg het station heeft verlaten en wil haar achterna gaan.

Moréa heeft ondertussen Immaros kunnen volgen en komt zo in een ander labo terecht waar hij het gesprek kan overhoren. In het labo wordt een gevaarlijk virus ontwikkeld dat de mensheid makkelijk zou kunnen uitroeien. Ze hebben ook een anti-virus waardoor zij veilig zouden zijn bij het toepassen op grote schaal. In een onbewaakt moment kan Moréa de viruspistolen bemachtigen en onder dwang kan ze Immaros uithoren waarom ze de plannen voor de terra vorming hebben gestolen. Immaros verklaart dat ze al sinds eeuwen alle onderzoek naar Mars saboteren omdat ze niet willen dat hun basis wordt ontdekt. Inderdaad, eeuwen geleden kwamen de Engelen van Mars maar tijdens de eerste oorlog met de Draken werden ze verplicht om de verkassen. Dit evenement wordt de grote uittocht genoemd. Moréa weet genoeg en vertrekt. Tijdens haar terugtocht komt ze langs de explosievenkamer en met enkele bommen kan ze de basis op Mars vernietigen. Alvorens de basis te doen ontploffen keert ze echter terug naar de portal waardoor ze letterlijk terug in de armen van Terkio valt.