3. Het vuur van de tijd

Titel in originele taal: Le feu du temps
ISBN-nummer: 978-9024-56907-6
Eerste druk: januari 2004
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Thierry Labrosse
Scenarist: Arleston

Nu Moréa door de Engelen is ontvoerd naar een geheime basis in de ruimte, is ze overgeleverd aan de sadistische dokter Luwellyn die het geheim van de onsterfelijkheid van de Draken moet onthullen. Hiervoor schiet de dokter in opdracht van ene Immaros haar constant een kogel door het hoofd om zo haar functies en hormonale reacties te kunnen meten. Ze hoopt zo haar geheim te ontdekken.
Ondertussen is op aarde het bericht de wereld in gestuurd dat Moréa niet meer in leven zou zijn. Het sein voor de directeuren om de macht van DWC over te nemen. Gelukkig is er nog altijd Terkio die hen kan inlichten dat Moréa nog steeds in leven is.

Terwijl Terkio een reddingsoperatie plant maakt Moréa gebruik van een korte rustperiode om meester te worden van de situatie. Ze slaat Luwellyn neer en ondekt al snel dat ze in een ruimtestation zit. Op de vlucht voor de bewakers vind ze een speciaal portaal waarmee ze het station kan verlaten. Als ze erdoor gaat zit ze op een andere wereld die op het eerste zicht veel op Mars lijkt. Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt al snel dat de doorgang door het portaal haar ontsterfelijkheid heeft opgeheven. Dankzij een vermomming kan ze doordringen tot bij Immaros en hoort hem zeggen dat de Engelen hun basis hebben op Mars. Nu ze genoeg weet moet ze terug naar huis proberen te geraken en daarvoor moet ze in de eerste plaats terug naar het ruimtestation via het portaal. Maar eerst volgt ze Immaros en ontdekt ze dat de Enkelen mensen willen uitschakelen met een Duivels virus. Ze kan haar tegenstrevers met het gif injecteren en omdat ze ook het tegengif in handen heeft kan ze Immaros ondervragen. Ze ondekt dat het portaal door de Draken werd gebouwd en dat enkel zij en Immaros erdoor kunnen. Ze vindt ook het gestolen onderzoek van dokter van Liez (lees De wervels van de draak). Ze vernietigd de basis en Ridder Terkio is ondertussen erin geslaagd om in te breken in het ruimtestation. Hij dringt door tot in het lab van professor Lywellyn en kan haar permanent uitschakelen en haar onderzoek vernietigen. Als Moréa terug door het portaal reist worden ze terug verenigd.