4. Het parfum van de eeuwigheid

Titel in originele taal: Un parfum d'éternité
ISBN-nummer: 978-9024-56959-5
Eerste druk: mei 2005
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Thierry Labrosse
Scenarist: Arleston

Het hoofdkwartier van DWC in Cuba is het onderwerp van een bomaanslag. Iedere aanslag laat sporen na en hier is dit niet anders. Op aanraden van Jeeves, zelf een Draak, worden de resten van het gebruikte explosief onderzocht. Het blijkt Tharotex te zijn, een zeer zeldzame stof die in Havana enkel verkrijgbaar is via Mong Zuwen, een heler die overal wel een vinger in heeft.

Ze bezoeken Mong in zijn ondergrondse villa en hoewel hij zijn betrokkenheid ontkent krijgen van een medewerkster een naam. Antonio Mantona is de tussenpersoon die ze moeten vinden. De informant moet deze informatie met haar leven bekomen en ook Terkio en Moréa moeten vechten voor hun leven om te kunnen ontsnappen. Op het DWC is Gregor ondertussen met een nieuwe financiële operatie gestart om het bedrijf te herfinancieren via een kapitaalsvehoging. Theo vertrouwt de zaak niet en laat Am'nta Ba van de juridische dienst de transactie onderzoeken. Ze ontdekt onregelmatigheden en wanneer ze Gregor Nonce hiermee confronteerd wordt ze door deze neergeslagen. Ze wordt overgeleverd aan een folteraar die moet onderzoeken of ze nog meer heeft ontdekt tijdens haar doorlichting.

Moréa en Terkio hebben ondertussen in een Country club contact kunnen leggen met Mantona. Ze willen de waarheid uit hem kloppen maar als de veiligheidsdienst van de club tussenkomen kan hij ontsnappen via de botenloodsen waar ook Am'nta wordt vastgehouden. Als Mantona binnenkomt kan ze profiteren van de afleiding om in het water te springen en uit de handen van haar folteraars te blijven. Als Moréa en Terkio te pakken krijgen zien ze ook Am'nta in het water liggen. Ze redden haar en ze vertelt alles. Gregor Nonce zat achter de aanslag en via de kapitaalsverhoging wou hij de volledige groep in handen krijgen. Voordat ze hem echter kunnen ondervragen is Nonce naar Afrika gevlucht.