1. Het bloed van Engelen

Titel in originele taal: Les sang des anges
ISBN-nummer: 978-9024-569045
Eerste druk: 2000
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Thierry Labrosse
Scenarist: Arleston

Moréa en haar vriend Adam werken beiden voor de Doloniac World Company. Ze draagt dezelfde achternaam als de eigenaar van de firma maar is slechts een verre erfgenaam van de oprichter van de firma waardoor ze maar een gewone bediende is. Haar leven verandert wanneer er een aanslag wordt gepleegd op de firma waarbij de directeur en zijn zoon alsook zijzelf wordt neergeschoten. De beide mannen sterven ter plekke en Moréa sterft tijdens het overbrengen naar het ziekenhuis. Tijdens haar sterfproces krijgt Moréa een visioen. Ze bevindt zich in een soort van paradijs waar ze de mooie Clafnhyr haar vertelt dat ze onsterfelijk is en dat ze enkel kan sterven door het vuur. Ze vertelt Moréa dat ze deel uit maakt van een groep onsterfelijken die de Draken worden genoemd. De draken vechten voor alles wat mooi en rechtvaardig is in de wereld en sinds het begin der tijden zijn ze in oorlog met de Engelen die enkel dood en verderf willen in de wereld. Ze zal moeten oppassen gedurende haar leven omdat ze door de Engelen zal opgejaagd worden. Om haar voor te bereiden op haar taak wordt Terkio aan haar toegewezen om haar op te leiden. Hij is een oude ridder die haar moet leren om te vechten.

Als Moréa van haar verbazing is bekomen ontwaakt ze uit de dood in het ziekenhuis. De kogels zijn uit haar lichaam verdwenen en haar huid is ongeschonden. De dokters staan voor een raadsel maar Moréa weet nu hoe het in elkaar zit. Alsof haar nieuwe onsterfelijkheid nog niet genoeg is moet ze ook nog eens de leiding over DWC overnemen als laatste erfgenaam. Ze maakt kennis met de directeuren die over de dagelijkse leiding gaan en ze laat duidelijk zien dat ze het bedrijf echt wil gaan leiden. Dit zeer tegen de zin van Gregor Nonce, de directeur van DWC industries.
Na afloop van de vergadering ontdekt Moréa hoezeer de Engelen haar dood willen want nauwelijks heeft ze een voet buiten gezet of ze wordt aangevallen. Gelukkig kan Terkio haar op tijd uit de benarde situatie halen en haar naar een veilig oord brengen. Hij brengt haar naar het bordeel van Mevrouw Tipiak. Zij bezit oude voodoo krachten en moet Moréa helpen met het herinneren van de laatste seconden, net voor de aanslag. Ze brengt Moréa in trance en zo ontdekt ze dat de schutter niemand minder was dan haar vriend, Adam.

Terkio start me haar opleiding maar tijdens hun training worden ze gestoord wanneer Adam opduikt. Terkio kan de man doden maar hij was niet alleen. Mannen uitgerust met vlammenwerpers dagen op vanuit het niets. Terkio vlucht in het water en Moréa kan onderduiken in een oude schuur. Ze kan haar achtervolgers uitschakelen en met een buitgemaakt machinegeweer kan ze eveneens de belagers van Terkio uitschakelen. Voorlopig is ze veilig en kan ze eindelijk wat tijd vrijmaken voor DWC.