1. Achterin de Berlines

Titel in originele taal: A l'Arrière des Berlines
ISBN-nummer: 90-5581-247-1
Eerste druk: Oktober 1999
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Olivier Grenson
Scenarist: Jean Dufaux
Frankrijk staat op het punt om belangrijke handelsovereenkomsten te vernieuwen met President Ozuto van een niet nader vernoemd land. President Ozuto stuurt Akbar Sanche, zijn privé adviseur naar Frankrijk om het contract te bespreken. Niet iedereen ziet dit zitten en binnen de delegatie van de President zit Barrio Jésus, een tovenaar die al zijn macht aanwendt om het akkoord in de war te sturen. De Franse Minister Flavier die het akkoord moet verwezelijken wordt onverwacht ziek en zijn vervanger, staatsecretaris Morley vraagt aan de Franse Geheime om een onderzoek te starten. Niklos Koda wordt erbij gehaald om licht op de zaak te werpen.

Alvorens Koda meer informatie kan verkrijgen van Minister Flavier wordt deze vermoord door zijn verpleegster. De jonge vrouw lijkt wel betoverd en probeert niet veel later zelfmoord te plegen. Niklos kan het gelukkig voorkomen en brengt de vrouw naar huis. Daar wordt hij neergeslagen en wanneer hij bij bewustzijn komt merkt hij dat de vrouw uit het raam is gesprongen. Of werd ze geduwd?

Koda gaat met een lippenstift die hij heeft gevonden in het appartement van Solange, de verpleegster naar de Osiris club, een occulte genootschap waarvan hij lid is, om het voorwerp te laten onderzoeken. Wanneer een pendelaar Lutetia, de naam van een exclusief Parijs' hotel, noemt heeft Koda eindelijk een aanknooppunt te pakken.

Koda gebruikt zijn charmes om mevrouw Sanche rond zijn vinger te draaien in de hoop om dichter met Barrio Jésus te komen maar wanneer Martin-Gabriel, de originele begeleider van mevrouw Sanche in verdachte omstandigheden om het leven komt lijkt Koda zijn greep op de zaak te verliezen. Is Theodora Sanche de sleutel van het mysterie?

Opgemerkt:

  • In dit verhaal treffen we een cameo aan van Karl Lagerfeld, het modeicoon en gezicht van Chanel. Zijn zwarte zonnebril en kostuum en zijn witte paardenstaart waren zijn handelsmerk.