4. Verdoemde Walsen

Titel in originele taal: Valses maudites
ISBN-nummer: 90-5581-410-5
Eerste druk: november 2002
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Olivier Grenson
Scenarist: Jean Dufaux
In Oslo ontmoet Niklos Koda Sonia Dobrovna. Ze is een zaakvoerster van een Import/Export firma. In werkelijkheid is haar firma een dekmantel voor Hali Mirvic. Een die via de Balkanroute de Macedonische Guerrillastrijders van wapens voorziet. Hij wordt hiervoor twee maal per jaar betaald via een bankrekening in Cyprus en die beheerd wordt door ene Palkow. Voor het opnemen van de fondsen doet Mirvic een beroep op Sonia Dobrovna die het geld vervolgens via haar firma witwast. Mirvic is steeds op z'n hoede en deelt de bankcode op in twee stukken. Eén gedeelte krijgt Sonia een ander gedeelte is voor Palkow. Ze zouden elkaar nu treffen in Praag om de code samen te voegen.
Zouden, want Palkow wordt vermoord door Valentina Souleva, een mooie roodharige huurmoordenares en tevens een ex van Niklos Koda. Iedereen gaat dus op zoek naar de twee delen van de code.

Omdat beide vrouwen niet veel opschieten met één deel van de code zoeken ze elkaar op. Valentina vertelt dat ze voor de Russen werkt en ze laat Sonia eveneens weten dat Koda een agent is van de Franse Geheime dienst. Het is echter te laat Sonia's falen heeft Mirvic doen ingrijpen. Sonja wordt gevat en ondervraagd en ook Koda laat zich gevangen nemen. Gelukkig had hij dit voorzien en Antioche kan ingrijpen waardoor ze Sonia zwaar gedrogeerd uit de handen van de Russen kunnen bevrijden. Eén man is echter nog op vrije voeten maar wanneer ze hem willen uitschakelen duikt Constantin Derkoff, een huurling voor diverse geheime diensten op en schiet Koda in het openbaar drie kogels in de borst. Niklos laat blijkbaar een dochterje van acht jaar na, genaamd... Seleni