3. Inch Allah

Titel in originele taal: Inch Allah
ISBN-nummer: 90-5581-341-9
Eerste druk: Oktober 2001
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Olivier Grenson
Scenarist: Jean Dufaux
In dit derde deel uit de reeks vertelt Aïcha Ferouz aan Koda dat haar broer Taki is gestorven. Haar broer had een hoge positie bij de Atlas Corporation, een firma die studies verrichte voor de stedebouwkundige dienst van Marrakech. Hij leerde er zijn verloofde Alika Ouadane kennen, tevens de dochter van de oprichter van Atlas Corporation. Voor Ferouz is het een privé zaak. Ze wil weten waarom haar broer werd vermoord in de Marokkaanse woestijn. Als tegenprestatie zal ze Koda betalen. Een deel in geld een ander deel via inzage van het dossier "Valentina Souleva". Valentina was de grote liefde van Koda.

Wanneer Koda in Marrakech aankomt wordt zijn contactpersoon Mouloud Akrim net belaagd door enkele mannen. Het optreden van Koda kan erger voorkomen waardoor Mouloud hem in contact kan brengen met Alika Oudane. Het onderzoek komt in een spoorversnelling wanneer tijdens een achtervolging, Selma, de minnares van Taki de belager van Koda doodrijdt. Zij noemt een naam: "Oetsjtsjeen".

De Oetsjtsjenen zijn een geheime organisatie die ijvert voor het behoud van het gebied rond Marrakech. Ze zijn tegen de uitbreiding van het toerisme en zijn eigenlijk ecologische terroristen. Koda heeft blijkbaar de link gevonden tussen Taki en zijn dood. Het mysterie wordt nog groter wanneer hij leert dat Oetsjtjeen eigenlijk jakhals wil zeggen. Het duurt niet lang of Koda maakt contact met deze jakhals. Hij leert dat Taki weet had van twee rapporten voor de stedekundige dienst van de stad. Eén echt rapport dat zich uitsprak voor de exploitatie van de groengebieden van de stand en één vals dat vooral voordelig was voor projectontwikkelaars. Maar wie betaalde Atlas om dit rapport te vervalsen?