5. Hali Mirvic

Titel in originele taal: Hali Mirvic
ISBN-nummer: 90-5581-476-8
Eerste druk: November 2003
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Olivier Grenson
Scenarist: Jean Dufaux
In dit deel maken we voor het eerst kennis met het verleden van Niklos Koda. Niklos, zoon van .... steelt belangrijke documenten van zijn vader om in de gratie te komen van Hali Mirvic, die zich uitgeeft voor de vader van Valentina maar in werkelijkheid haar baas is. De baas van de Russische veiligheidsdienst. De documenten werden echter zonder medeweten van Niklos vader vervalst door de binnenlandse veiligheidsdienst en wanneer Mirvic dit ontdekt schiet hij Koda neer om hem voor dood achter te laten.
Antioche, de secretaris van Koda's vader kan hem het leven redden maar Niklos' vader kan de schande van het verraad niet aan en pleegt zelfmoord. Als Valentina door Mirvic wordt ingezet om Koda in de val te lokken kan deze laatste de lokroep niet weigeren, vooral omdat hij hierdoor zijn dochter wellicht kan terugvinden, want Valentina was zwanger van Koda toen hij door Mirvic werd neergeknald.

Nu jaren later en na de tweede aanslag op Koda wordt het net rond Mirvic gespannen. Antioche die het tweede stuk van de code van Mirvic' bankrekening heeft besluit het op een akkoordje te gooien met Valenina die het andere stuk bezit. Zij krijgt zijn deel van de code in ruil voor het adres waar Koda's dochter verblijft. Valentina stemt toe en haalt onmiddellijk de rekening leeg maar alvoor ze met het geld kan verdwijnen wordt ze verraden door de Russische veiligheidsdienst waardoor ze terug in handen valt van Mirvic. Het spel lijkt gespeeld tot Mirvic trouwste medewerker een masker van zijn hoofd trekt en niemand minder dan Koda blijkt te zijn. Het moment is gekomen om zijn vader te wreken, Valentina te bevrijden en zijn dochter op te zoeken...