2. De God van de Jakhalzen

Titel in originele taal: Le Dieu des chacals
ISBN-nummer: 90-5581-298-6
Eerste druk: September 2000
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Olivier Grenson
Scenarist: Jean Dufaux
Dit tweede deel van de serie begint wanneer Serge Morel, de vriend van de onlangs vermoorde verpleegster van Minister Flavier, probeert in contact te komen met Niklos Koda. Hij heeft immers documenten in bezit dit Barrio Jésus kunnen schaden. Via Antioche, de bestuurder van de Osiris club, probeert hij de documenten aan Koda te geven. Hij wordt echter vermoord alvorens hij naar Parijs kan afreizen.

Ondertussen wordt in het thuisland van Barrio Jésus de ware toedracht van diens zwarte gevoelens gevonden. Barrio had een verhouding met Laetitia Fendwik, de vrouw van de toemalige Franse consul-generaal van het land en na hun vertrek uit het land zou de liefde onbeantwoord blijven. De consul en zijn vrouw blijken ook van de aardbol verdwenen, hetgeen het mysterie alleen maar groter maakt.

Wanneer Koda zijn intrekt neemt in het Lutetia hotel ontmoet hij er een oude vriendin. Vroeger hadden ze een affaire en het vuur slaat onmiddellijk over. Koda brengt de nacht door in haar kamer waardoor een geplande aanslag mislukt. Helaas wordt een kamermeisje ongewild het slachtoffer

Wanneer Koda de chauffeur van Theodora Sanche het hotel ziet binnengaan wordt het hem duidelijk. Niet alleen Theodora maar ook Barrio Jésus bevinden zich in het hotel. Hij gaat naar de kamer van Theodora en dwingt haar om hem bij Barrio Jésus te brengen. Hij is te laat en de vogel is reeds vliegen. Wel ontdekt Koda een nieuw aanknopingspunt. Barrio is van plan om staatssecretaris Morley te vermoorden.

Koda en zijn kompanen kunnen verhinderen dat Morley een belangrijk document tekent dat nadelig voor Frankrijk zou zijn, dit natuurlijk tot groot ongenoegen van Akbar Sanche. Er moeten koppen rollen in het kamp van Barrio Jésus en helaas blijk Theodora het slachtoffer.
Omdat er onlusten zijn uitgebroken in het land van President Ozuto wordt de delegatie vroegtijdig teruggeroepen waardoor de missie van Koda beëindigd is. Altans zo lijkt het, want wanneer Koda de documenten van Serge Morel eindelijk te zien krijgt, leidt een nieuw spoor hem naar Laetitia. Haar man lijdt aan een zeldzame vorm van lepra en enkel Barrio Jésus kan hem genezen. Koda vertelt dat Barrio in het land is waarom de mooie vrouw contact met hem opneemt.

Na een lang gesprek met zijn voormalige liefde lijkt diens woede gekoeld. Haar man geneest en de wolken trekken weg boven Frankrijk. In eigen land worden de president en zijn raadgever Akbar Sanche echter vermoord teruggevonden. De God van de Jakhalzen zijn werk is ten einde.