6. Zwarte Magie...

Titel in originele taal: Magie noire
ISBN-nummer: 90-5581-547-0
Eerste druk: November 2004
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Olivier Grenson
Scenarist: Jean Dufaux
Koda heeft Valentina uit de handen van de Russen kunnen houden waardoor ze kon verdwijnen. Koda heeft nu niets meer om handen en wanneer in een parijs restaurant een man in koele bloede wordt vermoord en de moordenaar niet meer weet wat hij heeft gedaan en waarom, schakelen de Franse diensten hem terug in. Het enige aanknopingspunt dat ze hebben is een beeldschone vrouw die niemand zich kan herinneren en een ticket van een voorstelling van Kandar de magiër.

Kandar is reeds afgereisd naar zijn thuisland Egypte en Koda en Antioche zetten de achtervolging in. Ze vragen raad aan Antioches vader en komen zo te weten dat Kandar onder invloed staat van de geest Irum en dat hij deelneemt aan een magiefestival georganiseerd door Prins Fahd. Kandar beschikt over de gave om de mensen te hyponiseren door middel van getallen. Hierbij wordt hij geassisteerd door Berenice Zia een bloedmooie kaartlegster.

Koda denkt dat zij de vrouw was die de moord op Victor Lachard in Frankrijk beraamde. Maar wat is dan de connectie tussen Lachard en Kandar en welke rol speelt Prins Fahd in deze zaak. Koda laat Nina infiltreren bij de Zwarte magiër en terwijl zij informatie verzameld kan hij wat meer tijd maken voor Sonia die met hem mee is gekomen naar Egypte.