55. De Marsupilami is woest

Titel in originele taal: La colère du Marsupilami
ISBN-nummer: 978-9031-43386-5
Eerste druk: 2016
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Yoann
Scenarist: Fabian Vehlmann

Na het avontuur in Palombië heeft neef Wiebeling geld nodig. Hij hoort dat eer rijke Palombiaan een fortuin over heeft voor een levende Marsupilami. Wiebeling kan er geen vangen maar via de zwendelstraal kan hij Robbedoes en Kwabbernoot overhalen om hun vriend mee te nemen naar het Zuid-Amerikaanse land waar Wiebeling het beestje kan verkopen. Later laat hij hen via de zwendelstraal alle herinneringen aan hun gevlekte vriend vergeten.
Wiebeling zou Wiebeling niet zijn als hij al snel weer in geldnood zit en geld leent van de Russische maffia. Hij duikt onder in het hoge noorden van Canada. Als Robbedoes en Kwabbernoot onder de invloed van de Zwendelstraal uit raken vinden ze al snel het spoor van hun neef en redden hem uit de handen van de Russen. Samen trekken ze nu terug naar Palombië om de Marsupilami terug te krijgen.

Tijdens hun tocht door de jungle raken Wiebeling en Robbedoes en Kwabbernoot gescheiden. Al snel hebben onze vrienden een spoor en als ze bij toeval op de oude Zwendelbasis stoten doen ze een geweldige ontdekking. De Marsupilami heeft met takken en twijgen hun salon nageboots met twee poppen die Robbedoes en Kwabbernoot moeten voorstellen. Het beestje is zijn vrienden dus duidelijk niet vergeten. Maar hoe zal het reageren op het onbewuste verraad van zijn vrienden. Het antwoord laat niet lang op zich wachten want weldra staan ze oog in oog met het beest. In eerste instantie lijkt het beestje woedend maar vooral Kwabbernoot slaagt erin om het diertje terug gunstig te stemmen. Net op dat moment duikt Wiebeling terug op. Hij kan de Marsupilami verdoven en plant een zwendelgolf zendertje op Robbedoes waardoor alle dieren zie tegen hem keren. Terwijl Robbedoes het moet opnemen tegen een overmacht van wilde dieren achtervolgt Spip de ontvoerder van zijn vriend. De eekhoorn slaagt erin de Marsupilami te weken en dat zal Wiebeling geweten hebben. Met één slag wordt de man uitgeschakeld en snelt hij zijn vrienden ter hulp. De zwendelgolf wordt uitgeschakeld en alle problemen zijn voorbij.

De Marsupilami heeft echter een leven opgebouwd in de jungle en wil niet meer mee naar huis. Robbedoes en Kwabbernoot verstaan dit volledig en respecteren de keuze van hun voormalig huisdier. Ze laten de Marsupilami achter in de jungle met de belofte hem regelmatig te komen opzoeken.

Bekijk ook deze Video blog over dit album.