Robbedoes

Robbedoes was een liftjongen in een hotel vooraleer hij reporter werd voor de uitgeverij Dupuis en meerbepaald werkt voor het tijdschrift dat zijn naam mag dragen. Hij werkt er samen met Kwabbernoot en Guust Flater. Hij is een personage zonder gebreken die al avonturen heeft mogen beleven in de vier windstreken van de wereld.

 
Piet Kwabbernoot

Kwabbernoot, Piet voor de vrienden, is een lolbroek die zijn carrière startte als detectieve en verkoper van prefab woningen. Wanneer hij aan de zijde van Robbedoes voor Dupuis gaat werken wordt hij echter "volwassen" en windt hij zich voornamelijk op over Guust. Hij is echter voor het ongeluk geboren, want wanneer er een steen los ligt, mag je er zeker van zijn dat Kwabbernoot erover zal vallen.

 
Spip

Spip is de eeuwige metgezel van Robbedoes. Het is een pantoffelheld die eigenlijk niets anders wil dan slapen en nootjes eten. Voor een eekhoorn is hij een verschrikkelijke angsthaas die, gedreven door zijn honger of eenzaamheid, toch soms tot grote heldendaden kan komen.

 
Marsupilami

Dit geel-zwarte beestje wordt wel eens vergeleken met een aap vanwege zijn lange staart. Hij is echter alles behalve dat. Hij is sterker dan een olifant, zwemt sneller dan een vis, ruikt beter dan een hond, klimt als een panter en eet als een leeuw. Hij is lief en teder maar beschermt zijn jongen als een wilde beer. Sinds Robbedoes en Kwabbernoot hem uit het oerwoud van Palombië hebben meegebracht verbaast hij hen nog elke dag.

 
Graaf van Rommelgem

De Graaf is een uiterst geleerd man met een passie voor de natuur en paddestoelen in het bijzonder. Bijna al zijn uitvindingen zijn op zwammen gebaseerd. Helaas keren de bewoners van het dorp zich nogal snel tegen de graaf omdat zijn uitvindingen nogal eens willen "mislukken". Wel staat hij klaar om zijn intelligentie overal ter wereld in dienst van de mensheid te stellen.

 
Zwendel

Zwendel is een oude studiegenoot van de Graaf. Daar waar de graaf werkt voor het goede, is Zwendel overgestapt naar het kwade. Hij heeft verschillende uitvindingen gedaan die hem tot heerser van de wereld konden gemaakt hebben. Helaas voor hem moet hij altijd het onderspit delven in een confrontatie met de Graaf, Robbedoes en Kwabbernoot.