1. De gevaarlijke opdracht

Titel in originele taal: De gevaarlijke opdracht
ISBN-nummer:
Eerste druk: Januari 1970
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Tekenaar: Willy Vandersteen
Scenarist: Willy Vandersteen

Omdat er geen toekomst meer is als jachtopziener besluit Sam Burton nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren. Hij krijgt het aanbod van biologe Ellen Moore om een safari te leiden. Hoewel er een zweem van geheimzinnigheid hangt rond te vraag aanvaard Sam het voorstel van de vrouw. Alles moet geheim blijven om dat Ellen in opdracht werkt in opdracht van een officiƫle instantie waarvoor het doel van de studie heel ver zou kunnen reiken.

Blijkbaar zijn er mensen erg gekant tegen haar onderzoek want al op de eerste nacht krijgt het kamp te maken met indringers die naar haar op zoek zijn. De Kyuna-stam probeert haar om onbekende reden tegen te houden maar Mgono ligt op de loer en kan voorkomen dat Ellen wordt overvallen. In de achtervolging die hierop volgt kan Mgono echter niet voorkomen dat de Kyuna in een valput voor groot wild valt. Bij zijn terugkeer ziet hij Ellen lichtsignalen geven naar een vliegtuig en wanneer het aan de grond staat verwelkomt ze haar zoon Tim.

Sam Burton is niet gewonnen om op een gevaarlijke safari te gaan met een vrouw en een kind en zeker niet wanneer een geweldadige stam hen geweld wil aandoen. Hij wil niet meer meewerken maar als hij hoort dat Ellen hulp gevraagd heeft aan de onbetrouwbare jager James Bexter komt hij terug op zijn besluit. Een wijs besluit zo zou blijken want al snel komen ze erachter dat Bexter samenwerkt met de Kyuna en de Safari willen dwarsbomen. Sam denkt Bexter misleidt te hebben maar niets is minder waar.