2. Het eiland der bevroren zeeën

Titel in originele taal: L'Ile des mers gelées
ISBN-nummer: 9064-21040-3
Eerste druk: 1980
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Grzegorz Rosinski
Scenarist: Jean Van Hamme

Na zijn aanvaring met de IJskoningin heeft Thorgal zich verzoend met Koning Gandalf. Hij heeft zelfs toestemming gegeven aan Thorgal om met zijn dochter te huwen. Alleen Aaricia's broer Bjorn ziet dit niet echt zitten. Terwijl de mannen feesten wordt Aaricia ontvoerd door de Heer van de drie adelaars. Thorgal en Bjorn zetten de achtervolging in op het schip van de ontvoerder maar moeten al snel toegeven dat ze te overhaast vertrokken waren en niet genoeg voorraad mee hebben. Enkel Bjorn, die zich als zoon van de Koning de leider waant, wil doorgaan.

De vikings keren zich tegen hun leider en zetten Thorgal en Bjorn overboord. Aan boord van een klein roeibootje hebben ze in de koude ijszee geen kans om te overleven. De andere mannen uit het Noorden keren terug maar stoten op de boot die ze achterna zaten. Ze maken geen kans in een gevecht en worden door de ontvoerders van Aaricia mee genomen naar het eiland van de bevroren zeeën.
Thorgal en Bjorn zijn meer dood dan levend wanneer ze aanspoelen op het eiland. Ze worden opgevangen door een klein volk dat zich de Slugs noemt. De Slugs leven al jaren in verdrukking door wat zij de Heersers noemen. De Heersers laten zich nooit zien en enkel de Heer van de drie adelaars, die het meest gevreesd wordt, verlaat af en toe het paleis.

Om de Heersers te verslaan zal Thorgal dus eerst de Heer van de drie adelaars moeten verslaan. Samen met enkele Slugs trekken ze op naar het land van de Heerser en het duurt niet lang voordat Thorgal oog in oog staat met zijn gevreesde vijand. Thorgal wil eerst te weten komen waar Aaricia is maar alvorens er geantwoord kan worden schiet Bjorn de gehelmde vijand neer. De drie roofvogels storten zich uitzinnig van woede op Bjorn die de aanval niet overleeft. Onder de helm van zijn nieuwe vijand vindt Thorgan het gelaat van een vrouw die sprekend lijkt op Slive, de IJskoningin. De vrouw is haar dochter en kan nog net zeggen hoe Thorgal het paleis moet betreden.

Binnen het paleis vind de krijger zijn vrouw in goede gezondheid terug maar ook Slive is er. Zij vertelt hem dat ze de laatse afstammeling is van een sterrenvolk dat duizenden jaren geleden de aarde heeft verlaten maar terug keerde om natuurlijk grondstoffen te ontginnen. Ze zegt dat ook Thorgal een kind is van dit sterrenvolk en dat ze probeerde Thorgal aan haar dochter te koppelen om zo haar volk verder te zetten. Helaas, nu haar dochter dood is kan dit niet meer en heeft het voor Slive geen zin meer om nog verder te leven. Ze laat Aaricia en Thorgal, het laatste sterrenkind, terugkeren naar huis.