The Beatles
In Asterix en de Britten ontmoeten Asterix en Obelix een populaire bardengroep die de gelaatstrekken meekregen van "The Beatles". Een iconische popgroep uit de jaren '50 en '60 met vele gekende en historische nummers. Belangrijkste leden waren John Lennon, George Harrisson, Ringo Starr en Paul McCartney.
Winston Churchill
Winston Churchill was de Engelse eerste minister van Groot Brittanië tijdens de tweede wereldoorlog. In Asterix en de Britten krijgt het Britsche stamhoofd "Zebigbos" (the Big Boss met een Frans accent uitgesproken) de gelaatstrekken aangemeten van de Engelse staatsman.
Jules Muraire (Raimu)
Orson Welles noemde deze Franse acteur ooit "de grootste acteur die ooit heeft geleefd." En wie zijn wij om dat te bedwisten. Raimu werd in Toulon geboren op 17 december 1883. Hij begon zijn carriè op 16 jarige leeftijd als imitator van beroemde fransmannen. De naam Caesar dankt hij in dit verhaal aan zijn schitterende vertolking van het personage Cesar in de film "Marius" uit 1931. Het personage komt voor het eerst voor in "De Ronde van Gallië".
Fernand Charpin
Nog in "De Ronde van Gallië" ontdekken we Fernand Charpin. Hij is een franse acteur die geboren wordt in 1887 te Marseille en is dus een tijdgenoot van Raimu, met wie hij samenspeelt in "Marius", in de rol van Panisse. In 1944 sterft hij aan een hartaanval nadat hij met trap naar zijn woonst op de zevende etage moest gaan omdat wegens electriciteitstekort de lift buiten werking was.
Paul Dullac
Tenslotte zien we in "De Ronde van Gallië" Paul Dullac. Zijn echte naam is Paul Aurel Gouteredonde en hij is een franse komiek die geboren wordt te Bègles op 9 maart 1882 en is vooral gekend van de film "Marius" waarin hij het personage "Felix Escartefigue" speelt. Hij speelt nog in vele andere films maar "Marius" was veruit de bekenste. Op 17 augustus 1941 sterft hij te Vichy.
George Fronval
Jacques Garnier, pseudoniem George Fronval, is één van de bekendste Franse schrijvers. Hij wordt geboren op 16 januari 1904 te Parijs. Wij maken kennis met hem als Perfect Bipoppus in "Asterix en de Gladiatoren". Fronval was naast schrijver ook nog journalist, karikaturist en romanticus. Hij schreef eveneens veel senario's voor stripverhalen en Goscinny kon dan ook vaak op zijn medewerking rekenen. Hij sterft op 23 februari 1975 te Fussey aan de Goudkust.
Jean Graton
In "De Ronde van Gallië" passeren Asterix en Obelix Suindinum waar een 24-uur race met ossenwagens doorgaat. Dit is de reden waarom ze er geen plek meer vinden om te overnachten. Suindinum zou later "Le Mans" gaan heten en is nog steeds bekend om haar circuit en de befaamde 24-uur race. In beeld herkennen we niemand minder dan Jean Graton, geestelijke vader van Michel Vallaint, de beroemde raceheld.
Jean Marais
Jean Marais (Geboren te Cherbourg op 11 december 1913) was een Frans acteur. Zijn echte naam was Jean Alfred Villain-Marais. Jean Cocteau werd al vroeg zijn mentor. Marais' blonde, klassieke uiterlijk en het goede acteren werd uiteindelijk gezien in meer dan zeventig films, talrijke toneelstukken en televisieprogramma's. Jean Marais is het meest bekend geworden door de film "De Schone en het beest" uit 1946, waar hij zowel het dier als de prins speelde en Orphée van 1949 waar hij de titelrol had. De acteur, schilder, dichter en beeldhouwer Jean Marais, Jeannot, overleed onverwachts op 8 november 1998 in Cannes (Frankrijk) aan een hartaanval.
Charles Laughton
Charles Laughton, geboren te Scarborough op 1 juli 1899 was een Engels acteur en regisseur, die ook in Hollywood furore maakte. In 1950 werd Laughton Amerikaans staatsburger. Vijf jaar later regisseerde hij een film, The Night of the Hunter, waarin hij zelf niet speelde. De hoofdrollen waren voor Robert Mitchum, Shelley Winters en Lillian Gish. Het zou zijn eerste en enige zelf regisseerde film blijven. Hijzelf was de eerste acteur die vorm gaf aan Hercule Poirot van Agatha Christie en was te zien in vele films zoals I, Claudius en Spartacus. Zijn lievelings citaat was: "Ik heb een gezicht als het achterste van een olifant". Hij sterft te Hollywood op 15 december 1962).
Pierre Tchernia
Pierre Tcherniakowski afgekort tot Tchernia is een Frans film- en televisieproducent die ook wel eens "Monsieur Cinéma" wordt genoemd. Hij is een goede vriend van scenarist Goscinny en leent zijn stem aan de Asterix tekenfilms. Pierre Tchernia wordt in vele albums vereeuwigd. Hij komt voor in "Asterix op Corsica", "Het geschenk van Caesar", "Het eerste legioen", "Obelix en C°" en "Asterix en de Belgen".
Albert Uderzo
De tekenaar van het stripverhaal. Blijkbaar heeft hij narcistische trekjes want zijn beeld komt in drie verhalen voort. Voor de eerste maal in "De koperen ketel" dan als beeldhouwerk in "Asterix en de Olympische spelen" en in "Obelix en C°" waar ze hun dronken vriend Tchernia moeten wegdragen.
René Goscinny
De scenarist van het stripverhaal. Zijn beeld komt eveneens in drie verhalen voort. Voor de eerste maal in "De koperen ketel" dan als beeldhouwerk in "Asterix en de Olympische spelen" en in "Obelix en C°" waar ze hun dronken vriend Tchernia moeten wegdragen.
Lino Ventura
Angiolino Giuseppe Pasquale Ventura (geboren te Parma op 14 juli 1919) was een Italiaanse filmacteur die vrijwel uitsluitend in Franse films heeft gespeeld. Voorafgaand aan zijn acteursloopbaan was hij een beroepsworstelaar van internationaal niveau. Lino Ventura is vooral bekend geworden door rollen waarin hij een harde, zwijgzame en vaak ook eenzame figuur speelde. Dat kon een politie-inspecteur of commissaris zijn die zich hardnekkig in een zaak vastbeet, maar ook een boef waarmee men zich als toeschouwer kon identificeren omdat hij respect afdwong door zijn morele integriteit. In "Asterix en de intrigant" speelt hij een Romeinse Centurion. Ventura sterft in Saint-Cloud op 22 oktober 1987.
Georges Marchais
Marais was een Frans politicus en secretaris-generaal van de Franse Communistische Partij (PCF) van 1972 tot 1994. Hij stond bekend als een notoir onruststoker die onder vuur kwam te liggen omdat hij tijdens W.O. II vrijwillig naar Duitsland zou gegaan zijn om er te werken, hetgeen gelijk stond aan collaboratie. Hij stond bekend voor zijn wat rare taalgebruik en vele versprekingen.
Gérard Calvi
Gérard Calvi (echte naam Grégoire Krettly) studeerde af aan het concervatorium van Parijs waar hij afscheid nam met de Grote Prijs van Rome voor compositie op zak. Hij componeerde muziek voor Edith Piaf, Liza Minnelli en Frank Sinatra (Ce n'est qu'une chanson, 1954). Hij schreef meerdere symphonieën, werken voor solisten, kamermuziek, theater- en filmproducties. Zijn bekendste werken zijn misschien nog de stukken die hij streef voor de drie Asterix tekenfilms.
Guy Lux
Guy Lux was een beroemd presentator van programma's en spelletjes op de Franse televisie. Hij is op de buis te zien van 1960 tot 1993 en blijft na deze periode actief als producer tot aan zijn dood op 13 juni 2003. In Frankrijk doorstaat hij makkelijk de vergelijking met de Vlaamse Jan Thys of de Nederlandse Willem Ruis.