Robert "Bob" Morane

Het hoofdpersonage Bob Morane is Fransman en ingenieur van opleiding. Tijdens de oorlog vloog hij voor de Britse Britse R.A.F. waar hij de meest gedecoreerde Franse piloot was. Na de oorlog werd hij full time avonturier en freelance-reporter voor "Reflets" magazine. Hij is expert in verschillende gevechtssporten en wapentechnieken. Hij spreekt onnoemelijk veel levende en dode talen. Hij wordt beschouwd als een moderne ridder die vecht voor iedere zaak die hij rechtvaardig acht. Vooral dan als er een mooie jonge dame in het spel is.
Hij bezit een appartement aan de Quai Voltaire in Parijs, een oud klooster in de Dordogne een oud kerkhof in Bretagne en een geheim domein aan een prachtig meer.
Hij viert zijn verjaardag op 16 oktober en zal altijd 33 jaar blijven.

 
William "Bill" Ballentine

Bill is met zijn rood haar en lengte van twee meter een imposante verschijning. Hij heeft handen als kolenschoppen, enorme biceps en is een kolossale krachtpatser. Hij is een directe afstammeling van de Schotse McGuiliguidy clan hetgeen zijn liefde voor de Whisky misschien verklaart.
Hij bezit een oud kasteel en een kippenkwekerij in Schotland maar hij zelden aanwezig is omdat hij met Bob de wereld rond reist. Hij leerde Bob kennen tijdens de oorlog in Nieuw-Guinea waar hij de mecanicien was van Bobs vliegtuig. Dit verklaart waarom hij Bob steevast "Commandant" blijft noemen.

 
Ming

Ming, beter bekend onder zijn schuilnaam "De gele schaduw" is een Aziaat en aartsvijand van Bob Morane. De man heeft maar één doel en dat is het veroveren van de absolute wereldmacht.