4. Barcelona

Titel in originele taal: Barcelona
ISBN-nummer: 978-9024-56912-0
Eerste druk: 2015
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Alessandro Barbucci
Scenarist: Arleston

De bank doet weer eens moeilijk en als Fourmille haar achterstallige betalingen niet binnen de 14-dagen kan terugbetalen zal ze haar artiestenbureau verliezen. Momenteel werkt Grace aan een show in Barcelona maar het geld van die klus zal veel te laat komen.

Grace geniet ondertussen van haar artiestenbestaan in het zonnige Barcelona. Ze wordt er opgemerkt door Maestro Salvatore, een befaamd kunstenaar. Hij nodigt haar en enkele andere artiesten uit in zijn woning voor een afterparty en hij toont er zijn nieuwste creatie: "De levende stuiters". Glazen bollen met daarin een soort van elfjes die lijken te leven. Negen stuks in totaal.
De volgende ochtend wordt Grace gearresteerd. Zij zou "de levende stuiters" gestolen hebben uit de kluis van Salvatore en in haar kledij wordt een sierraad gevonden die de diefstal lijkt te bevestigen. Het nieuws reist snel tot in New York en Fourmille en Yuri, overtuigd van de onschuld van Grace, vertrekken samen met Sigisbert, naar Barcelona om hun vriendin te helpen.

In Barcelona horen ze dat de politie haar handen vol heeft aan een andere zaak. Er verdwijnen de laatste tijd heel wat jonge dames uit de stad en de politie heeft iedereen aan deze zaak werken waardoor ze Fourmille en Yuri doorverwijzen naar een detective die de zaak van Grace heeft onderzocht. Als ze met hem praten krijgt Fourmille één van haar ondertussen gekende aanvallen. Alleen is ze deze keer een kat. De preshaunen zijn verre familie van katten en zo kan Sigisbert met haar spreken. Blijkt dat de kat die bezit heeft genomen van haar lichaam niet dood is maar opgesloten zit in een kist. Het principe van Schrödingers kat. Zolang ze in de kist zit is de kat zowel levend als dood.

Als Fourmille terug normaal is gaan ze Salvatore opzoeken maar het duurt niet lang of ze veranderd weer in een kat. De kunstenaar is zo onder de indruk van de jonge dame dat hij hun rijkelijk betaald voor een schilderssessie. Hierdoor zijn hun financiële problemen van de baan. Fourmille vertelt dat het atelier van de kunstenaar doet denken aan het huis waar ze opgesloten zit. Heel veel schilderijen met naambordjes eronder. Het is een tip die hen naar een gallerij leidt. Daar treffen ze een kist aan met daarin een kat. Als ze de kist openen is de kat nog levend en wel waardoor Fourmille normaal zou moeten worden. De politie wordt geroepen en de gallerijhouder moet zijn kluis openen. In de kluis vinden ze de "levende stuiters" en dus ook het bewijs van onschuld van Grace.

Bij nader onderzoek lijken de elfjes in de glazen bollen erg veel op de verdwenen meisjes. Ze beseffen dat Fourmille die ze hadden achtergelaten in levensgevaar is en ze snellen naar het atelier van Maestro Salvatore maar ze zijn te laat. Fourmille is reeds verwerkt tot stuiter. De kunstenaar vlucht, op de hielen gezeten door Yuri en Sigisbert. Ze kunnen de man grijpen en als de man de glazen bol laat kapot vallen wordt Fourmille weer normaal. Nu weten ze ook hoe ze de andere meisjes kunnen bevrijden.