6. Deep South

Titel in originele taal: Deep South
ISBN-nummer: 978-9088-86356-1
Eerste druk: September 2017
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Alessandro Barbucci
Scenarist: Arleston

Agentschap Gratule vertegenwoordigd heel wat artiesten waaronder ook de ster Soledad. De jonge zangeres is enorm populair bij de jeugd maar haar controversiële teksten leveren haar ook tegenstanders op. Zo zijn de fanatieke aanhangers van Dominee Fox gebrandt om haar op allerlei mogelijke manieren te boycotten. Ze slagen er zelfs in op tijdens een concert tot op het podium te geraken waar ze maar nipt aan de dood kan ontkopen. Ook haar platenfirma moet eraan geloven. Haar nieuwste nog te verschijnen album lag netjes opgeslagen bij de firma maar de master werd door de Fox mensen vernietigd. Tijd en geld om een nieuwe plaat te maken is er niet.

Omdat Fourmille haar agent is vraagt Soledad hen om hulp. Fourmille krijgt dan ook het idee om een plaat op te nemen tijdens de geplande tournee van Soledad. Het zou het eerste live album in de geschiedenis van Ekhö worden. Een ambitieus plan dat door iedereen wordt gesteund en dus worden de nodige technici bij elkaar gehaald om het album live samen te stellen. De tocht verloopt echter niet van een leien dakje want de aanhangers van Dominee Fox zijn talrijk en maken hun het leven zuur waar ze ook maar kunnen. Zelfs de plaatselijke politie moet hen niet. Gratule wordt door een sheriff dwingend gevraagd om de stad waar ze verblijven te verlaten. Wanneer de man enkele uren later een hartaanval krijgt en sterft neemt zijn geest zoals zo vaak bezit van Fourmilles lichaam. Als politieman gaat het meisje op onderzoek en in het kamp van de gelovigen doet hij een ontdekking. Dominee Fox heeft immers identiek dezelfde sproeten op zijn rug als Soledad. Zou het kunnen dat... Fourmille confronteerd Soledad met de ontdekking en het meisje moet inderdaad toegeven dat Fox haar vader is. Haar moeder werd jaren geleden door Fox verkracht en dwong haar om de baby af te staan. Haar moeder deed dit echter niet en voedde haar in het geheim op. Toen Fox haar sproeten op affiches zag moet hij de link gemaakt hebben en sindsdien staat hij haar naar het leven. Haar bestaan zou zijn reputatie immers enorme schade kunnen toebrengen.

Voor Fourmille is het duidelijk. Dominee Fox moet aan de schandpaal want enkel zo kan ze Soledad terug aan de top van de muziekwereld krijgen. Ze bedenkt het plan om een concert te geven voor de woning van Fox maar ze kunnen geheim houden dat het over een concert van Soledad gaat. Via de tam tam wordt er aangegeven dat het over een gewoon volksfeest gaat. Dominee Fox laat begaan en krijgt dan ook de verrassing van zijn leven als Soledad op het podium verschijnt. Tijdens haar optreden maakt ze bekend wie haar vader is en toont de bewijzen aan het publiek via grote spiegels. Fox is ontmaskerd en zijn rijk is uit. Soledad kan nu vrij optreden en genieten van de faam die ze verdient.