8. De Sirene van Manhattan

Titel in originele taal: La Sirène de Manhattan
ISBN-nummer: 978-9088-86501-5
Eerste druk: September 2019
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Alessandro Barbucci
Scenarist: Arleston

Wanneer Yuri en Fourmille genieten van een etentje in een bekend Indiaans restaurant neemt iemand plots het lichaam van Fourmille over. Dit wil zeggen dat er weer een moord heeft plaats gevonden. De geest die het bezit genomen heeft van haar lichaam is Alexander. Hij is de hoofd-sommelier van het restaurant en zijn lichaam ligt gewurgd in de kelders van het gebouw. Terwijl er op de politie wordt gewacht gaan Youri en Fourmille op onderzoek.

Ze vinden al snel een spoor dat ze naar de catacomben van de New Yorkse riolen leidt. Ze vinden er enkel een enorme krokodil en bijgevolg maken ze zich snel uit de voeten. Ze moeten de reden van de moord vinden en wanneer Alexander terug tevoorschijn komt kan hij vertellen dat zijn diensten werden ingehuurd voor een feestje georganiseerd door de steenrijke Chinese Tao-Duang. Hij moest er wijnen beoordelen die voor het goede doel verkocht werden. Hij was de garantie dat er niet met de wijn werd geknoeid. De oplossing van de moord zal dus te vinden zijn bij de mooie miljardaire. Alexander stond in contact met Preshaun van Piperzeel, de secretaris van Mejuffrouw Tao-Duang en via deze Preshaun kunnen ze tot op de receptie geraken. Alles lijkt normaal tot Alexander in een wijn een smaakje proeft dat er niet thuishoort. Ze drinken niet maar voor de vele aanwezigen is het reeds te laat en alle aanwezigen lijken wel gehypnotiseerd.

Het wordt onmiddellijk duidelijk dat de schuldige een reuze octupus blijkt te zijn die wraak wil nemen op de stad en haar inwoners. Als kleine octupus leefde het dier in de aquarium van de burgemeester maar toen het te groot werd voor deze biotoop werd ze zoals alles wat overbodig is in de stad in het riool geworpen. Daar wist het te overleven en leerde het zelfs communiceren via gedachten. Nu is het uur van de wraak gekomen en wil ze alle mensen aan haar wil overleveren. Fourmille en Yuri zijn de enige die niet van de wijn dronken en dus is het aan hun om dit plan te dwarsbomen. Een directe confrontatie met de inktvis zouden ze niet overleven en dus moeten ze een list gebruiken. Ze lokken de octopus in het riool waar de reuze krokodil ligt te slapen. Het riool is veel te klein voor deze twee reuzen en dus ontspint er zich gevecht op leven en dood waardoor de straten van Manhattan op een korte tijd verwoest worden. De brandweer kan beide dieren verdoven en naar open zee slepen waardoor ze geen gevaar meer vormen. Ook de moord is nu opgelost waardoor Alexander het lichaam van Fourmille kan verlaten en ze kan uitkijken naar nieuwe avonturen.