2. Paris Empire

Titel in originele taal: Paris Empire
ISBN-nummer: 978-9088-86349-3
Eerste druk: 2013
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Alessandro Barbucci
Scenarist: Arleston

Fourmille haar artiestenbureau zit op zwart zaad. Het agentschap had een lucratief contract in Parijs voor een optreden van Yumma en Yummy maar gezien Yummy in de gevangenis zit voor de moord op tante Odelalie kan dit optreden niet doorgaan. Tenzij Fourmille de plaats zal innemen van Yummy om toch te kunnen optreden in de Rosse Molen. Na enkele repetities wordt de tocht naar Parijs ingezet. Omdat de Preshaunen duidelijkF maakten dat Yuri niet van haar zijde mag wijken, gaat ook hij mee naar de lichtstad en zal hij de rol van impresario op zich nemen.

Als ze aankomen in Parijs is de Frankrijk in rouw. Kroonprins Anton heeft immers net het leven gelaten in een verkeersongeval terwijl hij door paparazzi werd nagezeten. Yumma, Yuri en Fourmille zitten nog maar net op de tram als haar lichaam wordt ingenomen door de kroonprins. Hij had net voor zijn ongeval een brief gekregen dat de eigenaar van Dassal industries in het geheim verboden wapens verkoopt aan de monarchisten en dit vanonder de neus van zijn vader de Keizer. Als hij Eugène Dassal, de vicepresident van Dassal industrie ontmoet in de Rosse Molen komt alles terug en moet hij zijn vader verwittigen. Makkelijk gezegd als je dood bent en het uiterlijk hebt van een knappe rondborstige dame.

Gelukkig kent Anton nog alle details van zijn leven en via een geheime gang komen ze in het keizerlijk paleis aan de voet van de Eifeltoren. Natuurlijk herkent zijn vader hem niet in het lichaam van Fourmille en roept zijn wacht en net dan ontploft er een bom in het paleis. Fourmille en Yuri worden aangehouden en zolang de prins niet terugkeert in haar lichaam kunnen ze enkel hun straf uitzitten. Hun situatie lijkt hopeloos en Sigisbert van Motafiume, de preshaun, komt zich met de zaak inlaten. Hij kan de politiecommissaris overreden om beide arrestanten vrij te laten. Zonder resultaat en dus zit er niets anders op dan te ontsnappen. Het trio bereikt ongedeerd de straat waar ze een draak kunnen stelen en kunnen ontvluchten. Naast het oplossen van de moord op de kroonprins weet Sigisbert ook nog te vertellen dat de preshaunen van Parijs Yuri willen ombrengen om zo het Thaumische evenwicht te herstellen. Er bestaat nog een andere oplossing om dit evenwicht te herstellen maar dan moeten Yuri en Fourmille intiem worden. Vrijen op commando blijkt echter moeilijker dan gedacht en dus blijft hun verblijf in Parijs levensgevaarlijk.

Zolang de moord op Anton niet is opgelost kunnen ze Parijs niet verlaten. Ze concentreren zich dus op deze zaak en zoeken de brief die het bewijs was voor de illegale wapenverkoop. De brief stak in de hoed die de prins droeg tijdens het ongeval. De hoed ligt opgeborgen in een gedenkteken dat werd opgericht ter ere van de kroonprins. Terwijl Yumma en Fourmille de burgers afleiden steelt Yuri de hoed met inbegrepen van de brief.

Ondertussen wordt in de Rosse Molen alles in gereedheid gebracht om de Keizer van een sublieme voorstelling te voorzien. Omdat ook Dassal aanwezig bestaat het plan eruit dat Fourmille de brief onopvallend en al dansend aan de Keizer zal bezorgen. Het plan werkt en als de Keizer de brief leest laat hij de oude Dassal en zijn zoon onmiddellijk onder arrest plaatsen. De moordenaar van zijn zoon werd ontmaskerd en dus kan de geest van de prins het lichaam van onze heldin permanent verlaten. Als bonus kunnen ze terug naar New York gaan met een goed gevulde beurs dankzij hun opgemerkte show in de Rosse Molen.